2011. július 8., péntek

Remote control

 .
Az izraeli titkosszolgálat mintegy háromszáz olyan személy nevét adta le a világ repülőterei hatóságainak, akikről azt föltételezik, hogy a hét végén Izraelbe kívánnak repülni a palesztinok nemzeti küzdelmének támogatására. Izraeli információk szerint a legtöbb palesztinbarát aktivista Franciaországból szándékozik beutazni a zsidó állam területére. A Jediot Áháronot című héber lap röviddel ezelőtt kitett híre szerint az izraeliek által megkeresett repülőterek hatóságai, beleértve a budapestit is, kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem engedik beszállni a feketelistán szereplő személyeket.

A „magyarok” máris jól vizsgáztak engedelmességből, mert a kora délutáni órákban legalább három, az izraeli titkosszolgálatok által nemkívánatosnak nyilvánított személyt kapcsoltak le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A visszatartott utasok vesztükre Párizsból Budapesten keresztül a Malév menetrendszerű járatával kívántak beutazni Izraelbe, ám a rend vitéz őrei ezúttal éberek voltak.

Nicolas Chachany, a palesztinokkal rokonszenvező repülőút egyik szervezője a Jediot Áháronotnak elmondta, hogy a Malév Légiforgalmi Társaság egyik alkalmazottja a következő magyarázattal szolgált a lekapcsolt francia utasoknak:

„Nagyon sajnálom, de én csak az izraeli belügyminisztérium utasításait hajtom végre”.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése