2010. január 28., csütörtök

OLVASÓI LEVÉL VIII.


Borzongató érzést kelt az Emberben már csak a tudata is annak, hogy kiszolgáltatott betegeket ilyen eszközökkel is képesek "segítőik" a peremre sodorni, s kihasználni azt, hogy nem áll módjukban képviselni magukat. 
Egy intézmény vezetőjeként az intézményemben kialakult morál - erkölcsi, szakmai, kommunikációs - kötelez döntések meghozatalára.
 Kérem tisztelt Igazgatónőt, amennyiben nem tud, s nem is akar azonosulni a tettekkel, kollégái cselekedeteivel az általa "vezetett" intézményben, akkor még ma álljon fel, jelen helyzetben - ami történt, megtörtént - már csak ezzel segíthet munkatársainak, s az intézmény gondozottjainak egyaránt. Kérem, hogy legalább ezen a módon határolódjon el a történtektől, ne is próbáljon további káoszt és morális válságot fenntartani, s generálni.
 
Tiszteletet kívánok minden Embernek!
 
Hajdú Mónika


25 megjegyzés:

  1. Tisztelt Blog olvasók!
    Meggyőződésem hogy Intézményünkben minden olyan ember felfog állni aki érintett bármilyen szinten ha eljön az ideje és szembe fog nézni a nyilvánossággal akár negatív , akár pozítiv is legyen a végeredmény. Mert minket még erre tanítottak , hogy vállaljuk tetteinkért a felelősséget. Nekünk lessz merszünk szembe nézni mindenkivel nem ugy mint a két feljelentőnek akik háttal a kameráknak adják elő a történeteiket. Olyan emberek akik nem ismernek minket nem ismerik az intézeti életet és nagyon csekély elképzelésük van, vagy még az sincs egy ilyen intézet müködéséről, életéről , a lakókról , betegségeikről , a nővér -lakók kapcsolatáról , munkatársi kapcsolatokról azok ne alkossanak alaptalanul véleményt ne itélkezzenek. Várjuk meg a vizsgálat végét .Személy szerint felháborítónak tartom , hogy mind szakmailag , és mind erkölcsileg megalázzanak , és sárba tapossák azt amit éveken keresztül le tettünk az asztalra. Mégis azt mondom a legnagyobb elismerés az amikor bejövünk dolgozni és a lakók odajönnek hozzánk , beszélgetnek velünk, megkérdezik hogy vagyunk ,és amikor haza megyünk megkérdezik mikor jövünk dolgozni mert várnak minket, és ezeket csak az tudhatja aki nap mint nap köztük van. Kivülállók mit tudhatnak olyanok főleg akik besem mernek jönni a kapun.

    Van egy láthatatlan bíró, akit magunkban hordozunk,és akit nem lehet hazugságokkal megtéveszteni. Néma, és mégis beszél, éjjel-nappal szüntelenül halljuk, amint ítélkezik fölöttünk.

    Az igazságnak van egy ismérve.
    Nincs olyan hazugság, mi ki ne derülne.
    Ezért az igazságért, Te is tegyél! - Ha eljő,
    Meg ne szégyenülj! - Te is igaz legyél.

    Mi tartjuk magunkat mindkettőhöz!!!!

    VálaszTörlés
  2. Fenti véleménnyel én is maximálisan egyetértek. Ha bármilyen atrocitás megtörtént az intézményben, az ki fog derülni.
    Én és sokan az intézményben emelt fővel dolgozunk, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan emberekkel foglalkozunk, akik rászorulnak a munkánkra. Éppen ezért elsősorban ezzel kellene foglalkoznunk, és nem a mások lejáratásával, uszítással.
    A blog üzemeltetőknek pedig csak annyi, lehet, hogy nem a ti avatarotok alatt jelennek meg a névtelen negatív vélemények, de az intézményben senki sem hülye, tudja azt, hogy kik állnak a háttérben.
    Nos úgy érzem, hogy azok, akik becsülettel és szakmai tudásukat adva végzik a munkájukat, közös összefogással ismét vissza tudják állítani az intézmény jó hírnevét. Lehet, hogy ez hosszú időbe telik, de jöhet bármilyen blogbejegyzés vagy tv nyilatkozat mindannyian tudjuk mi az igazság, és azt is, hogy kik az összeférhetetlenek.
    Köszönöm, hogy észrevételemet elolvasták, és mindenki gondolkodjon el egy kicsit a leírtakon.
    Egy megalakulás óta intézményben dolgozó munkatárs.

    VálaszTörlés
  3. Politikai ügyet faragnak ebből is? Legyen.
    Az ellenörzést végző Kecskemétről lejött vizsgáló azon kijelentést tette a meghallgatott és megvádolt dolgozóknak " ebből az ügyből ugy kell kijönni hogy nyakunkon a választás,, Nyugodjanak meg.
    Másik- a bankrablot ha elkapják nem azt vizsgálják elötte milyen ember volt milyen eredményeket ért el!

    VálaszTörlés
  4. Adalék információ:
    A bejegyzés szerzője intézményvezető Budapesten. Nem politikus.

    VálaszTörlés
  5. Kedves gyors reagálók a cikkre!

    Tudtommal a hét elején mindenki fel lett szólítva , hogy ne fűzzön kommentárt ezen bloghoz, önök mégis mertek. Vagy nagyon merészek vagy tudván , hogy védve vannak könnyedén írhattak?! Abban egyetértek , hogy az igazságnak ki kell derűlnie és nyugodjon meg ki is fog. Mindent megteszünk ezügyben higgye el és a végeredményt ígérem látni fogja!!!

    VálaszTörlés
  6. Micsoda???Nem csak fellet szolitva hanem meglett fenyegetve ,hogy retorziók fogják érni azon dolgozókat akik irnak ezen blogbejegyzésekre véleményt.
    Azt hiszem ez a vezetőségről mindent elmond!
    Persze mindenki tudja ŐK csak a dolgozókért vannak.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Hozzáfüzés: Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat Kb 10 ember dolgozik az intézetben inulás ota és mindegyiket személyesen ismerem
    Nem hiszem ,hogy bárki is ilyet irna közülük hisz azok tudják milyen a jó vezetők keze alatt dolgozni és milyen jó a munkahelyre bemenni ami kb 11 éve nem mondhato el.

    VálaszTörlés
  9. Nekem ávós multam??? Diktatúrát nem én tartok fennt kicsiben! Nem fenyegetőztem egyesekkel ellentétben, csak biztosítottam, hogy az igazság ki fog derűlni. A becsületről, tisztességről nem hiszem hogy vajmi fogalma van. Ezt a kampány szöveget meg tartogassa a választásokra, ez nem a politikáról szól! Nem vagyok egyik pénzhajhász pártnak sem a szimpatizánsa! Arra törekszem, hogy szabadon nyílváníthassanak az emberek véleményt anélkül, hogy az ilyen alakok fenyegetésétől tartaniuk keljen.

    VálaszTörlés
  10. Győzzön az igazság!

    VálaszTörlés
  11. Na de kérem amikor a diktaturának vége volt az előttem válaszoló még gyerek volt nem is emlékszik rá. Akkor honnan lenne avos multja?? Tán Őnnek van ????? Akkkor kinek nincs helye egy új becsúletes világba?????

    VálaszTörlés
  12. Protest merre van?? csak nem letiltották innen a vezetői?

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Itt vagyok, éppen írok, hamarosan közzé teszem... Üzentek, hogy nem szeretnének a történtekről blogokban olvasni... Én, nem hívtam meg őket...

    VálaszTörlés
  15. OK akkor minden rendben:))

    VálaszTörlés
  16. Én sem hivtam őket akkor ne olvassák mert ugyis sülyed a hajójuk

    VálaszTörlés
  17. Szorgosak pedig a sok ápolói és ápolónői álnévvel ellátott kommentárral. Csak egy kretén nem jön rá, hogy pár ember van a háttérben a vezetők közül, akik a hét eleji "letiltunk mindenkit a kommentálásról" után kihasználják a megfélemlítés előnyeit és megtöltik pozitív véleményekkel (persze a sajátjaikkal) a hozzászólásokat.

    VálaszTörlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  19. A 2010. január 29. 20:56, névtelen hozzászólást törölve, sértő jelző használata miatt. A közreadható szövegrész így kerül vissza a blogra:

    „Válasz annak, aki 2010. január 29. 20:40 –kor vette elő a gumibotot

    Hölgyem/Uram!

    A diktatúrának már húsz éve vége. Mit fenyegetőzik? Talán hamis múltját nem tudja levetkezni? Eredjen oda, ahová való: a csudába! Önnek már nincsen helye egy új, becsületes és tisztességes társadalomban.”

    VálaszTörlés
  20. Kérdezem, az Igazgató miért a Fidesztől kért segítséget mikor ő MSZP ? ma halottam a kórháznál.Érdekel.

    VálaszTörlés
  21. Miért? Miért? Mert előreláthatólag a fidesz nyeri a válsztásokat és a kakukk ( Viktor) hátha nem hajítja ki a fészekből.

    VálaszTörlés
  22. Félelmetes, hogy mi egy osztályon megtörténtekről adtunk "tájékoztatást" az igazgatónőnek, mostmár több, mint két hónapja, s szerettük volna ha csendben rendet rak, és végére jár a dolognak. Most viszont beindult az igazi sárdobálás persze itt a neten, de vajon, ha holnap bementek dolgozni elmeritek-e mondani a véleményeteket és dolgokat amiről egyébként tudtok, vagy továbbra is mosolyogtok egymásra?!
    Üdvözlettel a ápoló

    VálaszTörlés
  23. Javítás Üdvözlettel a két ápoló

    VálaszTörlés
  24. javítás Üdvözlettel a két ápoló

    VálaszTörlés