2010. január 29., péntek

OLVASÓI LEVÉL IX. - X.



Tisztelt Blog olvasók!

Meggyőződésem hogy Intézményünkben minden olyan ember fel fog állni, aki érintett bármilyen szinten, ha eljön az ideje és szembe fog nézni a nyilvánossággal akár negatív, akár pozitív is legyen a végeredmény. Mert minket még erre tanítottak, hogy vállaljuk tetteinkért a felelősséget. Nekünk lesz merszünk szembe nézni mindenkivel nem úgy, mint a két feljelentőnek, akik háttal a kameráknak adják elő a történeteiket. Olyan emberek, akik nem ismernek minket, nem ismerik az intézeti életet és nagyon csekély elképzelésük van, vagy még az sincs egy ilyen intézet működéséről, életéről, a lakókról, betegségeikről, a nővér -lakók kapcsolatáról, munkatársi kapcsolatokról, azok ne alkossanak, alaptalanul véleményt ne ítélkezzenek. Várjuk meg a vizsgálat végét. Személy szerint felháborítónak tartom, hogy mind szakmailag, és mind erkölcsileg megalázzanak, és sárba tapossák azt, amit éveken keresztül letettünk az asztalra. Mégis azt mondom a legnagyobb elismerés az, amikor bejövünk dolgozni és a lakók odajönnek hozzánk, beszélgetnek velünk, megkérdezik hogy vagyunk ,és amikor haza megyünk, megkérdezik mikor jövünk dolgozni mert várnak minket, és ezeket csak az tudhatja aki nap mint nap köztük van. Kívülállók mit tudhatnak, olyanok, főleg akik be sem mernek jönni a kapun. 

Van egy láthatatlan bíró, akit magunkban hordozunk,és akit nem lehet hazugságokkal megtéveszteni. Néma, és mégis beszél, éjjel-nappal szüntelenül halljuk, amint ítélkezik fölöttünk.

Az igazságnak van egy ismérve. 

Nincs olyan hazugság, mi ki ne derülne.

Ezért az igazságért, Te is tegyél! - Ha eljő,

Meg ne szégyenülj! - Te is igaz legyél.


Mi tartjuk magunkat mindkettőhöz!!!!

________________________________________________________________________________



Fenti véleménnyel én is maximálisan egyetértek. Ha bármilyen atrocitás megtörtént az intézményben, az ki fog derülni.

Én, és sokan az intézményben emelt fővel dolgozunk, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan emberekkel foglalkozunk, akik rászorulnak a munkánkra. Éppen ezért elsősorban ezzel kellene foglalkoznunk, és nem a mások lejáratásával, uszítással.

A blog üzemeltetőknek pedig csak annyi, lehet, hogy nem a ti avatarotok alatt jelennek meg a névtelen negatív vélemények, de az intézményben senki sem hülye, tudja azt, hogy kik állnak a háttérben.

Nos, úgy érzem, hogy azok, akik becsülettel és szakmai tudásukat adva végzik a munkájukat, közös összefogással ismét vissza tudják állítani az intézmény jó hírnevét. Lehet, hogy ez hosszú időbe telik, de jöhet bármilyen blog bejegyzés vagy tv nyilatkozat mindannyian tudjuk mi az igazság, és azt is, hogy kik az összeférhetetlenek.

Köszönöm, hogy észrevételemet elolvasták, és mindenki gondolkodjon el egy kicsit a leírtakon.



Egy megalakulás óta intézményben dolgozó munkatárs.


10 megjegyzés:

  1. Ha megalakulás ota ott van az intézetben akkor tudja milyen dolgozni jó kedvel, vidáman mert az elöző vezetés alatt ugy volt.
    Sajnos ez most nemmondható el.Az ember gombocal a gyomrában közeliti meg a munkahelyét mert nemtudja aznap milyen retorzióba lesz része.Sajnos manapság már nevetni is tilos az intézetben, mert jön a terror! Keresik a lekisebb problémát is azért hogy belekösenek a dolgózóba ne legyen jó kedve" büdös van a wc-be,pokháló van a falon stb.Kérdemén ahova 40 ember jár a dolgát elvégezni drogéria illatnak kell lenni? A másik, hogy köthető ez az ápoló szakmai munkályához? Van erre hivatott személy aki ezt a kérdést megoldja de kit aláznak meg az ápolót,csakazért, hogy mindentől rettegjen a szerencsétlen dolgozó!!!

    VálaszTörlés
  2. Viszalehetne állítani ott a rendet az eredeti állapotot. A volt igazgatónő képes lenne ra felépitse újból azt amit utánna leromboltak.Szerintem sajnos nem vállalná ha meglátná mi lett abból amit sok munkával elért. Igaz volt idő amikor kivolt tiltva az intézetből,nem is tudom mit érezhet amikor muszáj neki néha bejönni.
    Ő volt az igazi vezető sokan imába foglalhatják a nevét és nagyon sokan a szakmájukat köszönhetik neki. Megértő, segitőkész és a szakma egyik első embere.
    Tőle kellett volna megtanulni a vezetői feladatokat és a helyeteseitől akik igazi mély szociális érzékkel rendelkeztek. Sajnos azokat is mind eltávolították talán féltékenyek voltak a tudásukra??? Bánhatják!

    VálaszTörlés
  3. Ez így van! Az előző vezető volt az aki mindent megtett a lakók és a dolgozók érdekében.Emlékeztek? A közös farsangok,mulatságok.Nem gombóccal a gyomrunkba jártunk be dolgozni hanem jókedvűen.Aztán jött az új vezetés és kisöpörtek mindenkit szinte,aki "nem állt be a sorba"Nem attól vagyok vezető,hogy a nap 24órájában ellenőrzök,felelősségre vonok,hanem a szakmai tudásom tesz azzá,na meg az empátia amiről annyit tudnak regélni.Harcoljatok az igazságért,ne adjátok fel.Ne engedjétek,hogy ok nélkül vádoljanak,olyan emberek akik félnek az ápoltaktól és olyanok akik az "utcáról" kényszerből kerültek oda dolgozni minden szakmai tudás nélkül.Igaz a vezetésnek az lenne a jobb minél több ilyen dolgozó lenne mert talán őket jobban lehet még megvezetni

    VálaszTörlés
  4. Félnek az ápoltaktól? Ki mikor látta igazgatónőt az osztályokon? A pályafutása alatt ha 2x volt. Nem is érdeklik a betegek,a dolgozók meg még ugysem.Abból él amivel a talpnyalói megetetik.Farsang? Hát szuper jók voltak örömmel készültünk.Mert a vezetőség akkor velünk együtt lázban éget kinek milyen jó lesz a műsora. Most meg elsem megyünk kinek van kedve ilyen vezetőkkel mulatni?Nemsok embernek.

    VálaszTörlés
  5. Fogjatok össze az igazság,és az ápoltak oldalán. Össze fogással becsületes munkával
    a jó hírnevet vissza szerezhetitek.
    A nyalizósak meg meg jelenek a másik oldalon.
    Tudni fogjátok legalább hogy kik.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Hozzászólók!

    Igaz, hogy a TV és az újságok csak kettőnkről írnak, de higyjétek el, nem ketten vagyunk, de szerintünk ti ezt jól tudjátok.

    VálaszTörlés
  7. Lehet hogy az illetékesek nem tudják de vagyunk jo páran akik tudják, hogy más is bizonyította a vádakat mert nem akarnak hamis tanuzás bünébe esni.

    VálaszTörlés
  8. Mindennap olvasom a híreket, mint tudjátok táppénzen vagyok, összeülünk "volt kolléganőmmel" átbeszéljük a hozzászólásokat. A rossz vélemény is vélemény jókat mosolygunk rajta, mint tudjátok ti is mi is sok ember van olyan, mint a "napraforgó". Ha eljön az ügy vége ők lesznek az elsők, akik kezet nyújtanak bátorságunkért, kitartásunkért.
    Üdvözlettel a két ápoló

    VálaszTörlés
  9. Milyen ügynek, milyen vége jön el?
    Nincs is semmiféle ügy, amiről a két ápoló illetve a hozzászólók beszélnek, csak egy tartalmatlan szavakkal való vagdalkozás.
    Inkább dolgoznának, azzal még ők is többre mennének, bár a munkaadójukra ez nem biztos, hogy érvényes.

    VálaszTörlés
  10. Kedves -Névtelen írta, 2010. február 9. 8:13-!
    Ön most ébredett?

    VálaszTörlés