2010. január 28., csütörtök

Rendkívüli gyűlés !


"Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés MSZP Frakciója
Bányai Gábor úr
Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés
Elnöke részére

Kecskemét

Tisztelt Elnök Úr!

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának (3/2007(III.01.)Kgy.rendelet) 11.§ (1) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés MSZP Frakciója rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi. Kéri a Közgyűlés Elnökét,  hogy a Kecskemét, Juhar utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményben történtekről, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának zárt osztályán történt eseményekről soron kívül tájékoztassa a Közgyűlést.

Tisztelt Elnök úr!

Megdöbbenésünknek kell hangot adnunk, hiszen az elmúlt hetekben a helyi, a térségi és az országos médiumokban a negatív híreket a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények botrányai vezetik.

A sort a Juhar utcai speciális iskola belügyei kezdték, és a kedélyek azóta sem csillapodnak. A megyei lap két cikkéhez folyamatosan érkeznek az internetes hozzászólások és egyre gyűlnek a panaszosok. Nem alaptalan azt mondani, hogy a nyilvánosságra került ügyek lavinát indítottak el.

A tények magukért beszélnek. A kinevezett igazgatónő, Kimpián Ildikó rövid idő alatt a szakemberek és a dolgozók nagy részét eltávolította az  intézményből. Akik az elbocsátásuk miatt munkaügyi bírósághoz fordultak, ismereteink szerint megnyerték a pereket, amelyeknek súlyos anyagi vonzatuk volt az intézményre nézve. A gyermeknevelők szinte hetente váltják egymást, amely miatt mind a szakmai munka, mind a fegyelem megbomlott, nem egy esetben fenyítésre, bántalmazásra került sor. Ezeket a történeteket az igazgatónő sem tagadta le a nyilvánosság előtt. Mindezek mellett a szülők sincsenek megelégedve az intézménnyel, féltik gyermekeiket és nem érzik garantálva a fejlődésüket.

A másik, országos botrányt kiváltó ügy a kiskunhalasi pszichiátrián történt és példanélküli. Megalázott, súlyosan bántalmazott és szexuálisan kihasznált betegek eseteiről számolt be a hatóságoknak és a médiumoknak két ápolónő.

Mindkét esetnek vannak közös vonásai, és felelős fenntartói magatartással elkerülhető lett volna az országos botrány, hiszen ezek a panaszok nem új keletűek, hanem már a múlt évben tudtak róla az illetékesek az önkormányzatnál.

Nem politikai motiváció mindezen történések súlya mellett azt állítani: mindkét intézménynél szükség van egy átfogó, alapos és teljes körű vizsgálatra és a vezetők tevékenységének a felfüggesztésére.

A vizsgálatnak mindenre kiterjedőnek kell lennie, és nem kerülheti meg a fenntartó önkormányzat illetékeseinek a felelősségét sem az ügyben. A kérdés: ki és miért próbálta meg eltussolni ezeket az ügyeket, hiszen mára kiderült, mindezzel a halogató, érdektelen hozzáállással az egész ország előtt járatódott le a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.

Kecskemét, 2010. január 28.

Tisztelettel:

Alföldi Albert                András István                 Aranyi János
Dr. Balogh László        Bella László                     Fliszár Károly
Dr. Garai István          Mamuzsits Sándor         Dr. Molnár Gábor
Schindler János          Szabó Károly                    Váradi Krisztián"


11 megjegyzés:

  1. Igaz, a panaszok nem újkeletüek. Több mint tíz éve,folyamatos jelzéssel élnek a munkatársak, a különböző visszaélések és törvénytelenségek miatt, de mindig eltussolták az ügyeket! Úgy látszik - sajnálatos módon - ki kellett kerülnie a megyéből, hogy visszhangra találjon. Választ kell találni arra is, hogy ki blokkolta az információáramlást.
    Békét szeretnék, de nem hamis békességet, amely bűnbakot keres, hanem olyat, amely az igazságon alapszik, nem a félelmeken.

    VálaszTörlés
  2. Ugyan mond meg ki mert volna élesben a vezetőknek akármit is mondani hisz a válasz mindenre az szabad elmenni sokan állnak a kapu előtt.Ilyenkor mit tehet a dolgozó? Hallgat mert tény a megélhetése függ a munkahelytől.Csak mentek mentek a feljelentő levelek és semmi változás nem volt, minden vizsgálatot leállított valaki.

    VálaszTörlés
  3. Mit tehet a dolgozó? Kitart, és addig is legjobb tudása szerint végzi a dolgát...

    VálaszTörlés
  4. Borzongató érzést kelt az Emberben márcsak a tudata is annak, hogy kiszolgáltatott embereket ily módon is képesek " embertársaik" a peremre sodorni, s kihasználni azt, hogy nem áll módjukban képviselni magukat.
    Egy intézmény vezetőjeként az intézményemben kialakult morál - erkölcsi, szakmai, kommunikációs - kötelez döntések meghozatalára.
    Kérem tisztelt Igazgatónőt, amennyiben nem tud, s nem is akar azonosulni a tettekkel, kollégái cselekedeteivel az általa " vezetett" intézményben, akkor még ma álljon fel, jelen helyzetben - ami történt megtörtént - már csak ezzel segíthet munkatársainak, s az intézmény gondozottjainak egyaránt. Kérem, hogy legalább ezen a módon határolódjon el a történtektől, ne is próbáljon további káoszt és morális válságot fenntartani, s generálni.
    Tiszteletet kívánok minden Embernek!
    Hajdú Mónika

    VálaszTörlés
  5. Ez biztos véletlen, hogy a választások elött támad az MSZP!!! De ha már véletlenesdit játszunk akkor az is biztos véletlen, hogy az egyik bejelentést tevő hőlgy HITHŰ MSZP-s aki büszke arra, hogy a múlt rendszerben csak egy telefonba került, hogy lakást kapjon /míg más éveket várt és a két keze munkájával bírta esetleg megszerezni/ és az is biztos véletlen, hogy ez a hölgy teli torokkal zengi a városban, hogy ő a jelenlegi polgármester házvezetője volt! Aki melyik párt tagja is hagy gondolkozzam...
    Féreértés ne essék semmivel nem gyanusítok senkit csak eljátszottam egy gondolattal mint egy politikus...

    VálaszTörlés
  6. Nagon elmés gondolatmenet! Bizony!

    :)

    VálaszTörlés
  7. Nem nagyon kéne a politikát belekeverni de ezen cikk hatására kénytelen vagyok én is erről az oldalról megközelíteni az igazságot. Tisztelt ,,jogot" végzett fideszes felső vezetés talán nincsenek tisztában a joggal vagy várják, Viktor mikor ad utasítást a saját fészkükből kinevelt Bácskiskun megyei önkormányzat fideszes elnökének érintetségét vizsgáltatni. Kedves Kommunikációs igazgató úr aki minden másra nagyon érzékeny amit nem a fidesz talált ki most tán nem tud megszolalni vagy még a fidesz elnöke nem adott rá utasítást?Ha engedélye nélkül megszólalna ugy járna mint kedves párttársa. Félreértés ne essék teljesen mindegy, hogy egy gazdasági poziciót ki tölt be pártállástól függetlenül ,, csak becsületes legyen" .Megszólítom kommunikációs igazgató úrat érdemben reagáljon az elhangzottakra ha kedves fönöke engedélyezi mert a pártjába ilyen demokrácia van. Ez a demokrácia hasonlít az intézetünkben lévőhöz. Nem kivánom de megérdemelnék Önök is és a többi párt is, hogy V. Gábor vizsgáltassa ki az igazságot. Sajnos idáig jutottunk.

    VálaszTörlés
  8. Telnek mulnak a napok külömböző ujság és média hírek jelennek meg a nyomozás lezárta elött ami még nem végeredmény. Nem kéne konkrétan nyilatkozni az ügyel kapcsolatban mikor a halasi főügyészúr szigorú felügyelete mellett a nyomozás még folyamatban van.Az ügyel kapcsolatban a politikának a kapun belül nem volna helye. (8 év alatt megtanulhattuk, minedféle ügynek politikai felelöse van ejnye ejnye Feri ezt is jól elb.... d. Jajj bocsánatot kérek ilyet még ugysem hallottál mióta a politikába részt veszel de hirtelen átgondolva a dolgot kikövetkeztettem, hogy láss csodát EZÉRT NEM TE vagy a felelős, mert állítólag a hal a fejétől büdösödik.Emlékezzünk csak vissza az önkormányzati választásokra ami természetesen a választók akaratából elsöprő fidesz győzelemmel végzödött.A gyözelem mámorába úszva a győztesek elfeledkeztek aról, hogy ezután következne (becsületes és őszinte munka ami Navracsics úrnak most jutott eszébe.Ez már 4 évvel ezelőtt is érvényes lett volna.Kérdezem én ha egy fideszes vezetésű megyei önkormányzat igy végzi a munkáját itt nem csak a betegekről van szó hanem álltalában akkor országos szinte, hogy fogják végezni a munkájukat? Nem is merek rágondolni, hogy a vezér sebbel lobbal összehívott fideszes megyei önkormányzati susmusokon ilyen utasításokat adott volna ( mindent elkell tusolni ami ránk nézve rossz)
    Ezt a ,,kiválló" munkát amit végeznek a megyében átlehet vetíteni egy ország vezetésére amit feltételezhetően ugyan igy végeznének.Mi lesz velünk? Ebben az országban
    egyetlen olyan politikus van aki BECSÜLETES, HOZZÁÉRTŐ és teljes mellszéleségel mögé lehetne állni mert mióta szerepel a politikában csak az igazat az őszintét és mindenki javát szolgálja.Nem politikai érdekeket.Ez az egész hozzászólás azért történt mert a fideszes Bácskiskunmegyei önkormányzat elneőke Bányai úr problémák sokaságát tusolta el.Kérdem én ki is a politikai felelős???Lehet nem is a FERI!!
    Hajrá B: Lajcsi!! Mert Te vagy az országért
    Nemzetközileg elismert egyetlen komoly szakember.Ha a választók elgondolkodnának akkor mind mögéd állnának és látható időn belül talpra állna az ország.Mindegy.hogy forgatják a dolgokat a végén mindig kiderül, hogy neked van igazad.

    VálaszTörlés
  9. Kedves "eljátszottam a gondolattal, mint egy politikus"!

    De sajnos, még gondolatban sem lehetnél politikus, mert nem jól emlékszel az általam elhangzottakra, de ha lett volna nálad egy "jobb minőségű" kép és hanghordozó az egyszerűség kedvéért egy telefon, akkor rögzíthetted volna az általam elhangzottakat. Mert sajnos nem jól emlékszel egyik példádban sem. Ne menj politikusnak, de még főnővérnek sem, talán laptopot hordozó ápolónak de csak talán. Minden jót.

    VálaszTörlés
  10. Az előttem lévőnek!
    Nem tudom kit szólítottál meg de biztos vagyok benne, 100x külömb politikus lenne mint Te.
    Nem tudom milyen példákra gondolsz de ha megemlítesz belőle 1-2 őt biztos lehetsz benne, hogy választ fogsz rá kapni. Csak találgatni tudom, hogy hova tartozol de majd a példáidból kiderül. Semmi konkrétumot nem mondtál bocsánatot kérek ha véletlen rosszul gondolom de ez az eszmefuttatás hasonlít leendő< vezérünk> évértékelőjéhez. majd utánna szívjuk. 4 év mulva megint visszatérhetünk erre a dologra erre varjál gombot!!!!

    VálaszTörlés
  11. Szívhatod most is, mert én most nem érek rá.
    Na pá!

    VálaszTörlés