2011. április 29., péntek

MAGÁNHÁBORÚ


Némi aggódással a szívünkben adjuk közre azt a videót, ami már széltében hosszában bejárta az országot. A film a gyöngyöspatai éjszakában történteket mutatja be, részben. Az igazán drámai eseményeket nem láthatjuk, de a hangok is elég sokat elárulnak. Vigyázat, még így is elég megrázó! ( Letöltés: ITT! )

A filmből egyértelműen kiderül, hogy provokációról van szó, 1 magyar fiatalember részéről. Társai később próbálják menteni őt, de az ott jelenlévő és odaérkező romák hada nem ad túl sok esélyt nekik.

Fontos megemlíteni egy cigány férfi hangját, aki arra kéri az ittas magyar férfit, ne jöjjön közelebb.

Rendkívül szerencsés a rendőrség gyors reakciója, szinte már túlságosan is profi az időzítésük. Máskor az éjszakában eltűnnek a portálokról eszközök, jószágok, és még a hazavezető úton sem fut össze a lakosság védelmét hivatott szerv, az elkövetőkkel.

Ugyancsak érdekes a felvetés, hogy az adott utcában miért található térfigyelő kamera. Az enyémben nincsen. A szomszédba van, mert így próbálják védeni ingóságaikat, ingatlanukat. Valószínű, hogy itt is a romák vagyonkáját hivatott védeni. Mi másért lenne?!
 
Összegezve: szomorúan állapíthatjuk meg, hogy a magyarok zavarták meg a romák nyugalmát, és a tettlegességre is ők adtak okot.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése