2010. december 21., kedd

MindigTV: mocskos tartalom, nem létező forma


A forma

Az Európai Unió már 2005-ben elhatározta, hogy 2012-ig át kell állni a jobb kép- és hangminőséget jelentő, (még) több csatorna sugárzására alkalmas digitális műsorszórásra. Mivel a tagállamoknak össze kell hangolniuk a „frekvenciagazdálkodásukat”, meg kellett teremteni az átállás jogszabályi feltételeit.

Mit tettünk mi? A szocialisták bevezették a „legfejlettebb” MPG4 digitális rendszert, az európai MPG2 helyett, és ezzel el is szigeteltük magunkat a külvilágtól. A rendszer „olyan fejlett”, hogy a legutolsó ígéretek szerint is kétséges a 2015.-ig történő általános bevezetése. Kísért a múlt. Ismerős önöknek ez a típusú frekvencia-kiosztás? „Nyugatról semmit!” 60 év alatt sem változik semmi, ha „az Urak” a helyükön vannak (és maradnak)!

A tartalom

Ma hajnalban elfogadták a 2011. január 1-én hatályba lévő médiatörvényt. Sok más mellett engemet a technikai fejlesztésekre vonatkozó, új iránymutatások érdekelnének, az először a MIG repülőgépek navigációját zavaró, később a közszolgálatinak tervezett, de már kiötlésekor a gazdasági hasznot hajkurászó digitális földfelszíni TV és rádióadások tekintetében. A cél minél több emberhez elvinni a közszolgálatiságot, ingyen vagy legalább is olcsón, praktikusan, hatékonyan, jó minőségben. Ezek közül egy sem valósulhatott meg. Kínálnak mértékadó angol hírcsatorna helyett – mellesleg ők engedtek a könyörgésnek, és adták ingyen a műsorukat tesztre a csóró magyaroknak, hátha felébred bennünk a tudásszomj az angol nyelv és a világ valódi hírei iránt – tucat amerikai akciócsatornára váltottak, a nézettebb esti idősávban, "szolgálva" ezzel is a közt. A közszolgálatiságból kimarad az egyházi tv és rádióadó, van helyette botrányos TV2 és sorozatosan törvényszegő RTL Klub. Tematikus családi adót ne is keressünk, van helyette idegen, Cool nevű (RTL Klub csoport!) lélektorzító és Fem3 (TV2 csoport!) feminista csatorna, valamint pornó, amit a havi 1.200 forintos előfizetési díj automatikusan magában foglal, és korlátozási, lemondási lehetőség természetesen a közszolgálatiság jegyében: nincsen.


2011. január 1. Semmi se változik?!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése