2010. február 14., vasárnap

KÖZLEMÉNY


Nyílt levél a BKMÖ Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona Vezetőinek

Tisztelt Vezetőség!

Alulírott Uray Erzsébet, azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok az intézmény vezetése felé, hogy az intézményben folyó visszaélések miatt, továbbá az elmúlt hetekben kialakult helyzetért felelősséget vállalva, annak következményeivel számolva, konzekvenciáit levonva, nyújtsák be lemondásukat!

Kérem továbbá, hogy a munkatársak irányába tanúsított folyamatos nyomásgyakorlást, fenyegetést, haladéktalanul szüntessék meg! 

Kérésem megfogalmazásakor a szociális szakmáért, a munkatársak emberi – szakmai megbecsüléséért, méltóságuk megőrzéséért, és az intézmény lakóiért érzett elhivatottság vezérelt.

A fentiek szíves átgondolását követően kérem, hogy az egyetemes értékek, és a szakma alapját képező jóindulat figyelembe vétele mellett, hozzák meg felelős döntésüket!


Megértésükben bízva, tisztelettel, és köszönettel:

                                           Uray Erzsébet
                                  foglalkoztatásszervező
                                közalkalmazotti tanácstag 



LETÖLTÉS 

47 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az észrevételét! Egy demokráciában, bármi megtörténhet!

    VálaszTörlés
  3. Na nézzük részletesen:
    Ki lesz az új igazgató, ki írja ki a pályázatot,ha már a megyei vezetés is alkalmatlan, hogyan és kikből áll össze az új vezetés?
    Addig mi a fene is fog történni?
    Önök veszik át a hatalmat, milyen jogon milyen alapon?
    Ön ha valóban közalkalmazotti tanácstag, tudnia kell, hogy milyen feltételei vannak a közalkalmazotti jogviszony megszünésének.
    Ön azt hiszi, hogy párttaggyülésen, esetleg a parlamentben van.
    Egy intézmény, cég irányítása nem a demokrácia talaján alapul, hanem az arra alkamas emberek kinevezésén.
    Milyen jogon minősíti a vezetést alkalmatlannak? 220 dolgozó közül ha van aki önökkel egyetért cca. 10 %. Ennyi elégedetlenkedő minden vállalatnál, társaságnál és intézménynél van.
    A világot ők nem váltják meg, de nem is lenne szabad engedni nekik, mert csak a káoszt intrikát és a hozzá nem értést bizonyították eddig.
    Az új vezetés, már ha lenne ilyen önöket mint folyamatos bajkeverőket az elsők közt távolítaná el az intézetből, természetesen a lehetőségeiknek és a törvényeknek megfelelően.
    Javaslom a fentiek mélységi átgondolását.

    Tistelettel:
    Egy véleményező

    VálaszTörlés
  4. Tisztelt Uray Erzsébet!

    Minden tiszteletem Öné ! Gondolom tisztában van vele , holnap hivatják a szőnyeg szélére , és mint a pitbullok szétakarják majd tépni ! Ez már sok lesz a "tisztelt" vezérkarnak ! De ha most száz embert megkérdezne nyolcvan ön mellett áll .KÖSZÖNJÜK !

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt előző névtelen!

    Nem fog a szönyeg szélére kerülni szerintem, mert az irománya nem kompetens,semmilyen jelntőslége nincs, és ne fog vele foglalkozni senki.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Uray Erzsébet!
    Ennek így semmi értelme sincs.
    Küldje el ajánlott levélben személyesen az intézmény igazgatójának és vezetésének címezve levelét. Egy blogon bárki bármi írhat következmény nélkül......

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  12. A BECSÜLETES HOLNAP FELÁLL A BÁRSONY SZÉKÉBŐL ÉS VISZI MAGÁVAL KÉT RAFINÁLT BEOSZTOTTJÁT ,AKIKNEK KÖSZÖNHETI ,HOGY IDÁIG SÜLLYEDT AZ INTÉZET ,EZÁLTAL Ő MAGA IS !

    VálaszTörlés
  13. Sajnálom,de nekem nincs bársonyszékem, és nem dolgozom ott, ahol egy-két névtelen gondolja, de mint kívülállónak nekem is lehet
    véleményem, mivel mindenki Önökről beszél.

    VálaszTörlés
  14. Korábban jeleztem, hogy a személyeskedő tartalmú hozzzászólásokat moderárálom. Kérem, fogalmazzanak újra.

    VálaszTörlés
  15. Üzenem a febr. 14.19ó.42p-kor írójának ! Igenis van jelentősége az itt leírtaknak . Kérem kérdezze csak erről a "tisztelt" dr-nőt vagy éppen a kilences magasan iskolázott főnővérét ! Na ?

    VálaszTörlés
  16. Az előttem szólónak üzenném én is tudom ám a kilencesen milyen dolgokra buzditotta az ápolókat ott is a főnővér ! Hiszen megtapasztaltam . Ő is eltűnhetne !

    VálaszTörlés
  17. Nem veszitek észre, hogy milyen vihart kavart Erzsikének a levele? Nem alaptalanul!!!
    Itt már régen nem a 7-es osztályról van szó!
    Minden osztálynak meg van a csúnya takargatnivalója!!! Ez történik, ha rokon hátán rokon dolgozik az intézetbe!!!

    VálaszTörlés
  18. Nem feltétlenül kell a kenyéradó gazda asztalára piszkítani. Ha valami nem tetszik el lehet menni más helyre is dolgozni. Ennek a valószínűsége viszont majnem a 0-val egyenértékű.
    Részemről örülök, hogy van munkahelyem. A biztos közalkalmazotti státuszban nagyon könnyű a mocskolódás, de ez már lelkiismereti kérdéseket feszeget, ezt a fogalmat viszont önök nem ismerik.
    Miért is hiszen nincs és nem is lesz konzekvencia.
    Valószínű, hogy idővel elunják önök is saját magukat.
    Egy dolgozó a sok közül aki nem ért egyet önökkel.

    VálaszTörlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  20. A korábban már több soron leírt blog-szabályok értelmében, az előző vélemény törlésre került.

    VálaszTörlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  25. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  27. A 2010. február 15. 10. 31-i véleményt én is olvastam, de semmilyen kivetni valót nem találtam benne, ami miatt törölni kellett volna.
    Úgy tűnik, hogy ezzel az erővel a megnevesített és személyes sértést tartalmazó, de az önök véleményével egyező levelek határtalanul fenn lehetnek a blogon.
    Ez nem demokrácia, mint amire önök állandóan hivatkoznak, hanem egyoldalú vélemény nyilvánítás, és rágalmazás.
    Csak gratulálni tudok a sok valótlansághoz, melyet közölnek
    Mi a baj a hangnemmel??
    Részletes véleményt kérek!!

    VálaszTörlés
  28. Mi rossz van abban, ha megkérdezem, hogy TE akarsz-e lenni az egyik vezető? Miért baj , hogy leírom, a támogatóid álészentek és munkakerülők?! Mi a baj a hangnememmel?

    VálaszTörlés
  29. Nem a tartalmat szűrjük, csak a durvaságokat.
    Nyilván oka van, hogy az egyik tábor tartja magát a szabályokhoz, a másik nem.

    VálaszTörlés
  30. A demokráciáról: Népszabadság 2010.01.23.cikke idézve:
    1. rész
    "A legtöbben valamiféle intézményesített jótevőnek gondolják a demokráciát, ami igazságot oszt, felkarolja az elesetteket, és majd az egyetemes jó felé tereli az embereket. Ezt mind nem teszi, és ezért csalódtak benne, megszemélyesített hatalom kéne, amelynek emberi arca van, megbízható, nagyerejű és minden problémát megold. Volt nekünk ilyen negyven évig mégsem tanultuk meg igazán, hogy milyen.
    A demokrácia az emberi kultúra talán legfontosabb találmánya, de igazi megértéséhez a társadalom eredetének ismerete szükséges. Meglepően hangzik esetleg, de a demokrácia a biológiai agresszió szabályozásának magasrendű kulturális intézménye. Az agresszió az állati viselkedés egyik fontos, ha nem a legfontosabb, viselkedésszabályozó mechanizmusa. Még az idő nagy részét egyedül töltő állatok esetében is jelentős, amelyek ritkán találkoznak fajtársaikkal, de a csoportban élők számára az agressziós viselkedésformák teszik lehetővé ennek az életformának az elviselését. A csoportban élő állatok folyamatosan vetélkednek mindenért, ami a sikeres élethez szükséges: táplálékért, vízért, territóriumokért, vacokért, nőstényekért, a rangsorbéli pozícióért. Annak az utódai jelennek meg a következő generációban, amelyik egyed ebben a kíméletlen versengésben sikeres. Az ember evolúciós sikereit éppen annak köszönheti, hogy teljesen új eszközöket volt képes az agresszió szabályozásban bevetni.
    Az állati agresszió konkrét célja valamilyen, az imént felsorolt, erőforrás megszerzése és birtoklása. Ha az agressziót semmiféle szabályozás nem finomítaná, akkor az állatok élete örökös, értelmetlen verekedésben telne el, és agressziójukkal nem sokra mennének. A csoportban élők egyik eszköze az agresszió finomítására a rangsor kialakítása. A rangsor pozícióiért bizony verekedni kell, de a megszerzett pozíció a fajoktól függő ideig jelentős előnyöket biztosít a pozíciót megszerzőnek, mert ha elosztásra kerül sor, akkor a rangsorban alatta lévők automatikusan engednek neki, és harc nélkül megkapja az adott erőforrást. A rangsor kialakítása és elfogadása megkíméli az állatokat a felesleges erőkifejtéstől, noha a pozícióért folyó küzdelmekben természetesen minden erejükkel részt vesznek. Az emberben is működnek a biológiai agresszió mechanizmusai, de sokkal finomabb szabályozással. A csoportokon belül, különösen, ha a csoport igazi közösség, eleve nagyon alacsony az agressziós késztetés. Nagyon kevesen tudnak arról beszámolni, hogy közvetlen környezetükben megöltek valakit, vagy durva verekedésbe torkolt egy vita. Előfordul, de az állatokhoz viszonyítva nagyon ritka.
    Az emberek csoportjaiban is kialakulnak rangsorok, bár ezek összetettebbek, sokszor bonyolult hálózatok formájában működnek, mint az állatoknál, de a rangsor béli pozíció, a státusz az ember számára néha fontosabb, mint a kenyér.
    Sokszor, a státusz alapján csak olyan döntéseket hozhatunk, amelyek főleg másokat érintenek, és nem feltétlenül származik személyes előnyünk a döntésből mégis vágyakozunk az ilyen pozíciókra. Dönteni jó, javakat elosztani jó, irányokat kijelölni, vitákban valakinek igazat adni nagyon jó, és az emberek is sok mindent megtesznek azért, hogy minél magasabb státuszt szerezzenek azokban a kisebb-nagyobb közösségekben, ahol élnek. Hatalomnak is nevezzük az ilyen pozíciót."

    VálaszTörlés
  31. 2. rész
    Tettamanti Béla rajza
    Az emberi agresszió kifinomodásában nagy szerepet játszik az az állatoknál ismeretlen tulajdonságunk, hogy hajlandók vagyunk szabályokat követni. A szabályokat mindig közösségek konstruálják, és általában a közösség eredményes, stabilis életét szolgálják. Gondoljuk csak végig, hogy a tulajdonnal kapcsolatos szabályok milyen finomak. Ha egy állat megszerez valami, az csak addig az övé, amíg a közelében van és bármikor képes a védelmében az agresszióra. Az emberi közösségek szabályai azt is lehetővé teszik, hogy tulajdonjogunkat akkor se sértsék meg társaink, ha távol, esetleg sok ezer kilométerre vagyunk a tulajdonunktól. A szabályok védenek, és ha valaki időnként megsérti a szabályokat azt a közösség üldözi, és ha elkapja, megfenyíti. Az archaikus kis közösségek szabályai hozták létre más mechanizmusokkal együtt a kultúrát, azt az emberekből, tárgyakból, viselkedésből álló bonyolult rendszert, ami a társadalmak működését, mindennapi életét szabályozza.
    Az archaikus közösségeket aránylag egyszerű szabályrendszerek működtették. Amikor sikereik miatt hihetetlen mértékben elszaporodtak, és kezdtek kialakulni a nagylétszámú tömegtársadalmak, kiderült, hogy a sokszor kényszerűségből együtt élő sokféle apró közösség szabályait lehetetlen átvinni az egész társadalomra, mert ezek sokszor egymásnak is ellentmondanak, sokszor pedig a nagyobb közösség számára elfogadhatatlanok. Szépen, lassan kialakult az a megoldás, hogy néhány egyszerű alapelvet kell minden közöséggel elfogadtatni, és ez már elegendő ahhoz, hogy a társadalmat megóvja szociális felfordulástól. A legsikeresebbnek tűnő elv a demokrácia, amely nem igazságot, jóságot, bölcsességet vagy logikus elrendeződést szolgál, hanem kizárólag a hatalom békés megszerzésének szabályait biztosítja. A hatalom megszerzésének érdekében a fizikai agressziót kivéve sok mindent szabad alkalmazni.Aki a hatalmat szeretné, nem mondja ezt, hiszen ezt minden normális ember tudja, hanem arról beszél, hogy a hatalom birtokában majd milyen sok szépet és jót fog tenni. Lehet. Lehet, hogy nem. Kizárólag az biztos, hogy a demokratikus folyamatban, ha az megfelelően működik, kijelölhetjük a hatalom birtokosát. Ez nem tűnik nagyon soknak, de ez a modern társadalmak legfontosabb viselkedést irányító mechanizmusa.
    Természetesen a valódi demokráciákban nemcsak a legfőbb döntésre jogosult méltóságokat jelöljük ki ilyen módon, hanem számtalan egyéb a közügyekben tevékenykedő szervezet döntési lehetőséggel rendelkező személyeit is. Nincs verekedés, nincsen fizikai agresszió és a társadalom normálisan működik. Ha a társadalom tagjai ezt várják és csak ezt a választási döntéseiktől, akkor nem, vagy csak akkor csalódnak keveset, ha rosszul választottak. A választás nagy társadalmi játszmájában van még egy aprónak tűnő, de az egész demokratikus folyamatot alapvetően meghatározó szabály: aki részt vesz a folyamatban az választások előtt és után is betartja az éppen érvényes szabályokat. Ha ez megvalósul, a társadalmi folyamatok bizonyos mértékig kiszámíthatók, és ez mindenki érdeke. A szabályokat persze meg is lehet változtatni, de csak demokratikus folyamat keretei között.
    A nagyon elméletinek tűnő fejtegetésem fontos következménye az, hogy a választási döntéseket mindenkinek el kell fogadni, azoknak is, akik esetleg éppen a kialakuló hatalom ellenében szavaztak. E nélkül nem működik a demokrácia. Nemcsak a hatalom megszerzésének folyamatában kell ügyelni a szabályok betartására, hanem a megválasztott hatalom elfogadásában is."

    VálaszTörlés
  32. A Néphazugság nem éppen a leghitelesebb forrás, mindamellett érdekes a cikk.

    VálaszTörlés
  33. Ezzel teljes mértékben egyetértek.

    VálaszTörlés
  34. 2010. február 15. 10:59
    Perennis írta... bejegyzéshez.

    Egy tábor valóban van ez pedig a többség.
    Nem kis nagyképűség tábornak nevezni néhány elégedetlenkedőt.

    VálaszTörlés
  35. Legyen csapat,...szabadcsapat! :)

    VálaszTörlés
  36. VERSIKE!
    Perennisnek!

    Fárasztó lehet egész nap a monitor előtt csücsülni,
    Ha csak a delete gombot tudod nyomkodni
    Menj el kicsit sétálni!

    VálaszTörlés
  37. OK.
    Legyen szabadcsapat
    Üdv

    VálaszTörlés
  38. Az a helyzet, hogy amúgy is a számítógépnél van dolgom, az újjabb irásokra pedig egy kedves cica-hang hívja fel a figyelmemet.

    A rimek, szerintem nem jöttek össze.

    VálaszTörlés
  39. A cicahang küldhetne neked egy kis antidepresszánst is a többi mellé, mert úgy látszik kevés az adagod.

    VálaszTörlés
  40. Arról beszél az intézetben és a városban is szinte mindenki ,hogy a RENDŐRSÉG kint volt az intézetben . Biztos tutira mentek ! !!!!Gondolom a "tisztességes" vezérkar csodálkozott ! Szerettem volna látni az őket fogadó dr-nő arcállását ! Szegény csak vissza ne essen !!!!!

    VálaszTörlés
  41. Ha a rendőrség kint volt az Intézetbe , akkor biztos találtak , valamit . Gratulálok Erzsikének hogy így ki áll az IGAZSÁG OLDALÁN! Perennis biztos győz az Igazság ,ha még néha kitörölték az írásaidat akkor is! Én is kívül álló vagyok csak várom, hogy győz az Igazság! !!!

    VálaszTörlés
  42. Nem lehetne ezt a pocskondériázást befejezni? Nem volt még elég? Szerintem mindenki a munkájával foglalkozzon, főleg Uray Erzsébet. Talán mindenki a saját háza körül sepregessen először.
    Brigi

    VálaszTörlés
  43. Hölgyeim és Uraim!

    Az előttem írónak minden tiszteletem! Ő az első, aki felvállalta nevét!
    Köszönöm, köszönjük!

    VálaszTörlés
  44. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  45. Névtelen írta...

    Az a helyzet, ha mindenki a munkáját végezte volna, ez a helyzet nem alakult volna ki! Sajnos mindegyik kollégának van takargatnivalója, ezért régi módszert vetik be "legjobb védekezés a támadás" és ez mostmár lassan lentebbi dolgozóra is érvényes.

    VálaszTörlés