2010. január 30., szombat

Borzalmak a zárt osztályon


Fontos adalékinformáció: Az esetek nem köthetőek a kiskunhalasi kórház pszichiátriai osztályához! Gyakran félreértés tárgya a helyszín!

Új, összegző anyag: ITT!

A cikket olvasónktól kaptuk. Köszönjük. 


4 megjegyzés:

  1. Bezárás | Nyomtatás

    Mégsem történtek mocskos játékok a pszichiátrián?
    2010.01.27 21:40



    MNO - KN
    Egy névtelenül nyilatkozó ápolónő azt állítja, bosszúból vádolták meg a kiskunhalasi pszichiátriai intézet munkatársait a betegek megalázásával és megverésével.
    Bosszúból vádolták meg a kiskunhalasi pszichiátriai otthon ápolóit – állította egy régóta ott dolgozó alkalmazott a delmagyar.hu-nak. A névtelenül nyilatkozó, több mint 10 éve az intézményben dolgozó nő elmondta: az egyik vádlóval tavaly decemberben nem hosszabbítottak szerződést, a másik pedig a barátnője, ezért állították, hogy szexuális játékokra kényszerítették és gyakran megverték a betegeket. „Régóta dolgozom az intézményben, de soha nem tapasztaltam, hogy bármelyik munkatársam megalázta volna a betegeket.”

    Az ügy nyomán Simon Ilona, az intézmény vezetője belső vizsgálatot rendelt el, a feljelentés nyomán pedig elrendelték a nyomozást. A kiskunhalasi rendőrök dolgát megnehezíti, hogy a múlt évben történhettek az esetek és a sértettek fogyatékkal élők.

    (delmagyar.hu)

    VálaszTörlés
  2. Ugyan kicsim ha 10 éve ott dolgozol akkor hallhattad volna miért rugtak ki egy ápolót, mert sexuálisan zaklatta folyamatosan az ápoltat.Sőt nemi életet élt vele!Nagy híre volt ugy ,hogy Te nem dolgozhatsz ott!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. A zaklatás magyar fogalma az emberi méltóságot sértő magatartást tiltja, amely változatos módon valósulhat meg. Általánosságban sérti az emberi méltóságot a lealacsonyító, megalázó, lekicsinylő, sértő, bántó magatartás. Annak tekinthető a megsértett személy emberi tulajdonságán való élcelődés, e tulajdonság "kifigurázása", gúny vagy durva tréfa tárgyává tétele, valamint a fizikai kontaktus révén való megalázás. Figyelembe kell venni az adott eset összes körülményét, így például az elhangzó kijelentéseket, azok jellegét, valamint azt a helyzetet, amelyben elhangzanak.

    Különös körültekintést igényel a zaklatás megítélése, mert a jogalkotó a sérelmet szenvedett személy szubjektív benyomásait vonja értékelés alá, amikor egyrészt méltóságot sértő magatartásról, másrészt ellenséges és megalázó, megszégyenítő, megfélemlítő vagy éppen támadó környezetről beszél. 2 Fontos kiemelni, hogy a legtöbb esetben a zaklató visszaél pozíciójával, az alá-fölé rendeltségből eredő helyzetével.

    VálaszTörlés
  4. Nem dolgozom a fent említtet intézménybe,
    de ismerek olyan ápoló nőt ott dolgozik, aki a saját családját is terrorizálja.Akkor milyen lehet
    a munka helyén? Brutális?

    VálaszTörlés