2009. május 1., péntek

Éljen Május 1.!


„Nem lehet az embereket munkával büntetni!” – hangzott el nem is olyan régen az ország első embere szájából. Nem kell hozzá különösebb pszichológiai ismeret, hogy belássuk, egyszerű elszólásról van szó…

Nekünk, magyaroknak a munka nem büntetés… sosem volt az, mi szeretünk dolgozni. Ez hagyomány. Tapasztalatból tudjuk - nem azért mert így tanították -, hogy a munka nemesít. A munkának értelme és értéke van. Ami ettől eltér, annak nincs becsülete, az nem tisztességes - akkor sem, ha jogszerű! - és nem lehet példaértékű, tehát követésre sem méltó, sőt elvetendő.
Minket a munka nélkülözése büntet!
Mi nem törekszünk önmegvalósításra, nem akarunk minden áron vezetni, karriert építeni, pozícióhoz jutni, vagyonosodni. Minket a hivatásunk tesz gazdaggá

Szerezzük vissza közösen a munka tiszteletét!


2 megjegyzés:

  1. Tragikus, hogy Magyarországon a munka ünnepén immár csaknem 10 százalékos a munkanélküliség, ráadásul a kormány újabb munkahelyellenes csomagot akar lenyomni az emberek torkán – áll a Fidesz közleményében 2009 május elsején.

    Szomorú.

    VálaszTörlés
  2. 10%-os a regisztrált munkanélküliség, és ebben nincsenek benne az alkalmi munkavállalók, és azok, akik nem hajlandók együttműködni a hatósággal, csak azért, hogy még ott is megalázzák őket!

    Tragikus, hogy a vállalkozókat senki sem ellenőrzi: csak 4 órára jelentik be a dolgozókat, miközben azt ígérik, hogy a többit (még 8 órát) majd zsebbe fizetik, amit persze mégsem fizetnek, mert nekik nincs rá pénzük!! Ezek mind idegenek, persze magyar állampolgársággal! Ha jön az ellenőrzés, tudják előre! Nahát, vsz. ugyanaz a vér folyik az ereikben.

    VálaszTörlés