2012. május 14., hétfő

Cselekvésre hívó szó!

A Trianon-92 nyugat-európai főszervezőjének felhívása:

Az ember egyik legnagyobb ajándéka, amit az Istentől kapott: a szavak ajándéka. A szavainkkal ki tudjuk fejezni gondolatainkat és érzelmeinket. A szavainkkal szeretni, vigasztalni és gyógyítani tudunk. Hálásak lehetünk tehát, hogy vannak a szavak... Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a szavaknak nincs értelmük, súlyuk. Akkor, ha üresek és nem áll mögöttük tartalom. Vannak olyan helyzetek is, amikor a szavak önmagukban nem elegek. Tettek kellenek. A tett ugyanis a szó pecsétje: igaz, amit mondok! Kész vagyok kiállni érte!
Így van ez most is, amikor egyes körök történelmünket és létjogosultságunkat, értékeinket és szabadságunkat vonják kétségbe. Ilyen esetben már nem elég a szó: tennünk kell valamit. Olyan valamit, amelyre odafigyel a világ. Amelyből láthatja, hogy nem csak szavakkal, de tettekkel is védekezünk. Nem engedjük, hogy azt, ami nekünk drága és értékes, egyszerűen elvegyék. És ezt közösen kell tennünk! Egyrészt, hogy lássák: vagyunk! Másrészt, hogy mi is lássuk: mennyien vagyunk!
A tettek közé tartozik az a megemlékezés, amit most már évek óta Trianonban szervezünk és tartunk annak emlékére, hogy Magyarországot az első világháború után igazságtalanul megcsonkították, és ami még fájdalmasabb, hogy Trianon óta annyi magyarnak kellett hazájától elszakítottan másodosztályú állampolgárként felnőnie.
Ebben az évben is szeretnénk erről az eseményről megemlékeznünk.
Idén Trianon 92. évében, június 9-én, szombaton tartjuk Versailles-ban a Trianon ellen felszólaló összmagyar megmozdulást!
Hívom elsősorban a külföldi magyarokat, különösképpen a nyugat-európai magyarokat: Jöjjetek, mutassátok magatokat, mutassuk meg, hogy a mesterségesen meghúzott határok bennünket nem tudtak szétválasztani! Egymáshoz tartozunk annyi év után is! Mutassuk meg, hogy még mindig fáj, ha jogainkat, értékeinket, másságunkat, szabadságszeretetünket valahol lábbal tiporják! Jöjjetek, most van a tettek ideje!

Szegi Oszkár a Trianon-92 nyugat-európai főszervezője Stuttgart
Tüntetők a Nagy-Trianon palota előtt az első összmagyar megmozduláson
Az utazni kívánó nyugat-európaiak Szegi Oszkárnál jelentkezhetnek. e-mail: Oszkar.Szegi@gmx.de , mobil: +49-160-93216285
A Magyarok Világszövetsége Budapestről indít egy, vagy több buszt, a jelentkezések függvényében. Jelentkezés Bottyán Zoltánnál, a Kárpát-medencei főszervezőnél. e-mail: bottyanz@gmail.com, mobil: +36-70-3983341


Anonim levélírónk küldte, köszönjük!

Levél a FELELET.net szerkesztőinek (kattintson!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése