2011. december 16., péntek

Legfontosabb gyógynövényünk a parlagfű!

Parlagfűirtás helyett: 
„Erdősávot az utak,
a gyárak mellé!”



…”régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

  a parlagfű titka is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre?
Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!
…Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot?

Beszélgetés Lajos Atyával lásd : ITT!


.

2 megjegyzés:

  1. Hol "ITT"? Ott nincs semmi!:)) Elolvasnám.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy a parlagfű irtásával szándékosan sivatagosítják a Duna-Tisza közét, hogy aztán olcsón hozzájussanak a földhöz?
    Miért nem engedik a milliárdok beáramlását, a gazdaság fellendülését? Hiszen a sivatagodás megállítására régóta rendelkezésre áll már a pénz, de visszatartják!

    VálaszTörlés