2011. március 13., vasárnap

Napi humor


"Ha a finnugor elmélet igaz lenne, Magyarországot 
nem HUN-gáriának, hanem fingáriának hívnák!"

(hcsaba) 

. 

3 megjegyzés:

  1. A finnugor elmélet atyja nem magyar személy volt, nem is beszélt magyarul, rendelésre alkotta meg elméletét.

    VálaszTörlés
  2. Őshazakutatás Egészen 1849-ig Magyarországon köztudott volt a scytha, hun, avar, magyar azonosság. Ezt a nemzeti öntudatot a habsburgok törték meg azzal, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé tették Joseph Budenz-et, aki egyetlen szót sem tudott magyarul, de megállapította a finnugor elméletet, mely a mai napig egyeduralkodó. Hiszen úgy a habsburgoknak, mint a náciknak, s később a kommunistáknak egyaránt megfelelt, mert az a nemzet melyet megfosztottak nemzeti öntudatától, és megtörték büszkeségét, s elroppantották gerincét, melyet ősi múltjának ismerete biztosított számára, sokkal könnyebben elnyomható, félrevezethető, kihasználható.

    VálaszTörlés
  3. Budenz József (Rasdorf, Németország., 1836. június 13. – Budapest, 1892. április 15.) német származású magyar nyelvtudós, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. A magyarországi finnugrisztika megalapozója.”

    Hunfalvy Pál (eredetileg Paul Hunsdorfer; Nagyszalók, 1810. március 12. – Budapest, 1891. november 30.) német származású magyar jogász, etnológus, történetíró, az MTA tagja.

    VálaszTörlés