2011. február 7., hétfő

Heller Ágnes, meddig maradhat az MTA tagja?


Kíváncsian várom, hogy milyen lépést tesz az MTA /fegyelmi(?) és etikai(?) bizottsága/ a filozófusok ügyében!

Az nem kérdés, hogy nem lehet a Magyar Tudományos Akadémia tagja az, aki becstelen, aki helyzetével, tudományos fokozatával visszaélve, ilyen súlyos szellemi, erkölcsi és anyagi kárt okoz a magyar nemzetnek.

Normális esetben nem fordulhatna ilyesmi elő. Az érintett filozófusoknak le kell mondani, mind a tanári, kutatói megbízatásukról, és természetesen az akadémiai tagságukról! A visszafizetés, pedig nem lehet alku tárgya.
Ha a becsület és a tisztesség írmagja megvan bennük, lemondanak! Amennyiben híján vannak ezen nélkülözhetetlen tulajdonságnak, úgy át kell értékelni eddigi munkásságukat, kitüntetésiket és ha másként nem megy, segíteni kell nekik a lemondásban! 

Ezt várom az Akadémiától! Minden tagnak, méltónak kell lenni Széchenyi nagyságához, szellemiségéhez... 

Hogy merek én, egy halandó, ilyet kérni? Egyszerű... nemcsak vágyam, hanem jogom van felnézni a tudósainkra, és megkövetelni, hogy olyan szellemi nagyságokat állítsanak nemzetem élére, akikre okkal, joggal  felnézhetek!

Ehhez való ragaszkodásomat fenntartom.



3 megjegyzés:

  1. Heller Ágnes nem ért a pénzhez - hozzák fel védelmére.
    Érdekes, akkor miért nem alulfizették magukat?

    VálaszTörlés
  2. Ki kell zárni az MTA-ból -- a többi őskövülettel együtt.

    VálaszTörlés
  3. Az "őskövületekkel" semmi gond nincs, csak a tisztességteleneket kell eltávolítani...
    No és a volt kommunista besúgókat, köztük Heller Ágnest. Akit tudvalevő, hogy olyan "komoly" emberek nyomtak be akadémikusnak, mint Tamás Gáspár Miklós, magyarokat rasszistázó és antiszemitázó, tudományos fokozat nélküli szakállas szájtépő...

    VálaszTörlés