2013. április 15., hétfő

Kínai vasútépítés - Geönczeöl Gyula véleménye




"A vasútfejlesztés legnagyobb akadálya a MÁV, amely egy hatalmasra nőtt, rosszul szervezett fehér elefánt, ugyanis teljesen alkalmatlan politikai vezetőket neveznek ki az élére. 
Kiváló tervezőintézete a MÁVTI, pedig le van taposva. Szakemberei szédelegnek az éhségtől és külföldi munkát is alig vállalhatnak, mert a központ tiltja. Közben alig épül vasút az országban. Természetes, hogy a kínaiak ezeket a gyarmati viszonyokat világosan látják és a maguk módján beavatkoznak a térségbe, aminek politikai következménye lehet. A jobbik irányban. 
Valamikor Horthy István vezérigazgatósága idején a MÁV, az ország büszkesége volt (lásd még,  Baross Gábor felvidéki vasminiszter – megjegyzés:  Baross Gábor édesanyja Uray lány volt! *). Igaz, az akkori magyar kormányzat első és egyetlen szempontja az ország modernizálása és működőképessé tétele volt. 
Nem véletlen, hogy az angol gyarmatosító birodalomépítőket zavarta a magyar állam működőképessége és ezt bombázásokkal fejeztek ki, illetve a szovjet hordákat segítették az országra zúdulni. Miattuk két héttel késett a magyar csapatok megindulása a román kiugrás idején Dél-Erdélyben. Ha időben indultak volna és a magyarok nem udvariaskodnak az angol rablóbandának, akkor a szovjet tankcsordák nem zúdulhattak volna be a Kárpát-medencébe 1944 őszén. 
Ma arról szó sincs, hogy mi a nemzet érdeke, mert aki ezt meri említeni, azonnal megbélyegzett közellenségnek nyilvánítják. A kormányzatban pedig olyan emberek vannak, akik azt kutatják,  mi lenne jó az országnak, és a nemzetnek és ha ilyet találnak, akkor azt elpusztítják, a potenciális tehetségeket pedig üldözik és kiirtják. Nem véletlen, hogy a mai Magyarországon a Magyar Királyság hagyományait gyalázzák, a liberális, kriptobolsevista eljárásokat pedig mindenek rovására uralmon tartják. Ez az Entente (Antant*) geopolitikája, amiből ki kell törni. A mai vezetőket mindenféle idült ideológiák és "iskolák" érdeklik és az országgal nem törődnek, az állami költségvetésen élősködnek, teljesítmény cserébe nincs. Bezzeg az Entente magyarellenes kitartott csordái azt csinálnak, amit akarnak, meg biztatják is őket, ha a magyaroknak kárt okozhatnak."


Geönczeöl Gyula Cleveland, Felvidék

Köszönjük!

* A szerkesztő megjegyzése
Levél a FELELET.net szerkesztőinek (kattintson!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése