2012. július 9., hétfő

Az MVSZ magyarellenességéről...


Határtalanul!

"az MVSz eltiltotta tagjaitól, hogy párt-politikai tevékenységben részt
vegyenek (ez azt hiszem valami alapszabályi dolog). Ezért nem
lehettek aktivisták ezen a téren náluk (a Felvidéken)..." N.L.

Felvidéki válasz:

 „Semmi nem mondja az MVSZ alapszabályában, hogy valaki nem dolgozhat egy pártban. Én kerestem ilyen hivatkozást, nincs benne ilyesmi. Ilyet csak Patrubány mondott, persze ő úgy képzelte, hogy az MVSZ a pártok fölött van és akkor ő a pártok fölött áll. 
Ostobaság, cezarissimus az ilyen viselkedés. Miért lenne az baj, ha 50 MVSZ tag egy taggyűlésen húsz párt álláspontját képviselve eszmecserét folytatna? Ki a hunyó? A vitavezető. Mert érti a mesterséget és úgy akarja… bizony a vita végén 50 lelkes tagot kap, aki a nemzeti érdeket tisztán látja. Mínusz egy-két idióta (ezeket karolta fel mindig Patrubány a többi ellen). És nem fordítva, hogy nekimegyünk a pártoknak, de eszmecsere nincs. Megérteni, hogy az ellenfél és az ellenség nem ugyanaz, igen nagy mentális teljesítmény ugyebár. Már a mamut vadászok is tudták, hogy a cél a mamut húsa és nem azon kell vitatkozni, ki hajítsa el a lándzsát, ki készítse, vigye, élezze, ki vigye haza a húst, ki dolgozza fel, na és ugyebár, ki egye meg. Csak a dárdahajító bajnok? Legalább eredményt kell felmutatnia!!! Ezek szerint ez a kőkori példa sem érthető a cezaromániás vezér miatt a jelenlegi MVSZ vezérkar előtt. Ezért apadnak el, s esik szét a társadalmuk. És kiürül a barlangjuk az éhínség miatt. 

Én csak azt tudtam megválasztásomkor, hogy valami nagy feszültség volt Patrubány és a korábbi elnökség között, sőt Sooky László is szembekerült Patrubánnyal és lemondott. Mivel engem tárgyilagos embernek ismertek és kitalálták, hogy jelölhetnek, hirtelen belelkesültek. Miattuk vállalták a darázsfészket, nem magam miatt. Én nem vagyok cezaromániás, az érdekel, mennyi ügyet lehet felkutatni és azokat hogyan lehet megoldani. És ilyenkor mindenki mozgatható és használható a tagságból. 
Mint felvidéki elnök pedig egyszerűen azzal foglalkoztam, amit a tagság, mint problémát felhozott, hogy azzal foglalkozzunk.
És azokból volt rengeteg. Amikor megválasztásomkor a tagságom MFP vezetői megkértek, hogy mondjam ki a véleményemet, lehetnek-e ők párttagok, nem is értettem a kérdést. Mert, hogy jövök ahhoz, hogy mint az MVSZ SZOT elnöke beleszóljak az MFP ügyeibe? Csak dolgozzatok. Tudom mit csináltok, mit akartok, ha időnként meghívtok eljövök, meghallgatlak titeket. Egy másik felvidéki testvérszervezetnek tekintettem őket, aminek más a profilja és ami egyáltalán nem a mi szervezetünk ellensége. 
Mi felvidékiek mindenben egyet értettünk, nem volt semmi probléma. Sőt. Mihajlovics József írta pártelnökként a maga leveleit benes ügyekben, stb. mindenhova, én az MVSZ Szot nevében a magaméit Kanadától Washingtonig, Brüsszelig és megbontottunk egy ellenállást. De ezt akartuk. Az ügynökökből álló pártok meg megdermedtek. 
Látva az eredményeket az EU vezetőktől az amerikai válaszokig, 2004. január 10-re hívtam össze a tagságot olyan elnökségi ülésre, ami nyílt. Én beszámolok, az elnökségnek az elnökség megvitatja és meghívtuk a MFP vezetőit is, ők is hozzászóltak, mint vendégek. És akkor megnyitottam a vitát a tagságnak. Érsekújváron. A tagság boldog volt. Dolgozik a vezetés.
És akkor annyit mondtam, hogy mérföldkőhöz érkeztünk, mert ezekkel a módszerekkel ennyit lehet elérni. Mint Társadalmi szervezet ennyit és ennyit tehetünk. Vannak helyek, ahova politikai párt juthat be, mi már nehezen. Így olyan politikai párt kell, amelyik a magyar lakosság bajait, amit mi összegzünk, politikai pártként képviseli. Na és amiben velük egyetértünk, mert ők hozzák fel. Na és? Attól, hogy ők politikai párt, még emberek? Nem? Innen kezdve egy széles alapokra helyezett erő alakul ki. És ezért döntöttük el, hogy részt veszünk az EU parlamenti választásokon, és hogy a széles körű tagsági véleményt képviseljük, második helyen szerepeljek, mint jelölt, de függetlenként, akiknek a neve mellett szerepel, hogy az MVSZ SZOT elnöke is többek között. Teljesen normális megoldás, de normális megoldást normális emberek képesek kidolgozni, akik pedig meg akarták akadályozni a január 10.-i ülést, talán ketten maradtak, azok nem jöttek el. Ez meg az ő dolguk volt, azt is Patrubány utasítására tették, mint egy sor diverziót megválasztásom éjszakájával kezdődően 2002 februárjától, mert Bugár "kétségbe volt esve", hogy engem megválasztottak. Na, ez aztán szempont. Patrubány egy politikai párt véleménye szerint intézkedett ellenem, mert Bugár "kétségbe" volt esve. Akkor nem volt kétségbe esve, amikor párttársaival aláírta a csehszlovák titkosszolgálattal a kommunizmus idején az együttműködést… Ja, arról ne beszéljünk, mert milyen szépen szavalja az egyik a Petőfit. Na és befúj (besúg), amikor nem látják, hogy ki mennyire érzékenyült el, minden magyarón* a szavalás ideje alatt. Cirkusz Maximus, de csak annak, akinek tele velük a hócipője!!! De Patrubány nem politizált? Ugyan!!! Tehát minket meg kellett állítani. És ekkor fogott össze Patrubány Radványi Jenő segítségével Bugárral.
Vagyis a magyar érdekvédelem elleni szervezkedés az MVSZ vezére és Ceasar-ja irányításával indult meg. Ehhez csatlakoztak most éppen a Fideszre mutogató alvezérek és kikiáltották, hogy a Felvidéki magyar nemzeti érdekvédelmi szervezkedés mindennek az oka. Na, minket pont nem a Fidesz irányított, nevetséges. Megvolt a magunk véleménye, és abban az időben még Kisgazdás volt a légkör, ami egy össznemzeti párt volt.  És ezért küldtem el az egész emigrációt és a többit a pokolba. Én nem leszek áruló, akármibe is kerül. Ez meg több, mint pártpolitika.
Ezt tűzzék az elvtársak és jelöltjeik a kalapjuk mellé.”

Geönczeöl Gyula 

*magyarón – Így gúnyolták a pánszlávok azokat, akik visszaasszimilálódtak a magyarokhoz az osztrák elnyomást követően.


Levél a FELELET.net szerkesztőinek (kattintson!)

1 megjegyzés:

  1. „Nehezen érthető az a tény is, hogy a Felvidéken lényegében három MVSZ is jelen
    van. Az első még a Duray - Dobos féle, melyet annak idején 174 küldött
    jóvoltából leváltott a párkányi közgyűlés Soky Lászlót választva meg
    elnöknek, akit Geönczeöl Gyula követett ezen a poszton s a mai napig a
    legitim MVSZ a Felvidéken.”

    VálaszTörlés