2012. június 11., hétfő

Pénznyomtatás, vagy pénzmosás?


Amikor kislány voltam azon gondolkoztam, hogy ha az emberek ilyen szegények, akkor miért nem nyomtatnak több pénzt a nyomdában?

Aztán felnőttem, tanultam Paul A. Samuelson féle közgazdaságtant és sokszor eszembe jutott ez a gyermeteg gondolat, és jól megmosolyogtam magamat… „Kiokosodva” azt hittem tudok valamit, bár már akkor sem értettem egyet a tőzsde, a bankvilág működésével… ahogy azzal sem, hogy a spekulációt kalkulációnak nevezzék!

Ahogy teltek az évek, bár egyre gyarapodtunk, mégis egyre szegényebbnek éreztük magunkat, egyre nehezebb lett a megélhetés… Eközben hazánk még jobban elszegényedett… Mindent kiárusítottak, privatizáltak… vittek mindent… Az árak elszabadultak, az embereket bankokba kényszerítették, a különböző kölcsönök, és hitelek felvételét a torkunkon nyomták le, ily módon erőszakosan beavatkozva az emberek intimszférájába, anyagi helyzetébe…
Kormányok jönnek-mennek, azonban egyben mind megegyezett, az ország és az emberek eladósításában, az idegeneknek fizetendő uzsorakamat kifizetésének teljesítésében! Lásd még: ITT!

Tulajdonképpen az összes pénz átláthatatlanul vándorol egy bankok felett álló láthatatlan bankba Az állítólagos világválság nem létezik, hiszen felülről gerjesztik… Újabb alkalom, injekció a háttérbankba, a bankcsőd megakadályozására az államok által belepumpált pénzek révén, melyeket mind a bankok, mind a kormányok a lakosságra hárítva, tőlük veszik el erőszakkal!

Aztán kiderült, hogy az amerikai dollármilliókból annyit nyomtat fedezet nélkül egy magánnyomda (!), amennyit nem szégyell(Lehet, hogy a kislánykori gondolataimat lenyomozták, ellopták és arra építették a monetáris politikát? Ez is egyfajta plagizálás?:)) Aztán az értéknélküli pénzt online szétterítik olyan bankoknak szerte a világon, ahol állami garanciát vállalnak bankcsőd esetén… Ha nincs garancia, akkor is rákényszerítik a kormányokat a bankkonszolidációra és újabb uzsorakölcsönökre, melynek visszafizetésére senki sem képes… Úgy akarják „megmenteni” az országokat, hogy valójában teljesen tönkreteszik! Viszont ennek fejében elveszik a kormányok és népek önrendelkezését, az emberek megtakarításait, és az összes ingóságukra, ráteszik a kezüket, az ingatlanjukra jelzálogot igyekeznek terheltetni, hogy aztán a (v)álság okozta munkanélküliség következtében és a további pl. IMF által meghatározott szigorítások következtében nyomorba taszítsanak államokat éppúgy, mint azok népeit… S ekkor már érthető, hogy hogyan lesz az értéknélküli milliárdokból valódi érték: viszik a földet, a vizet, a koronát… s a házunkat, a kocsinkat, a hobbit, a nyaralót, az összes megtakarított pénzünket… a jövőnket… S ha eddig nem jöttünk volna rá, hogy hogyan lesz az értéktelen nyomtatott papírpénzből érték… bizony a mi vérünkből és izzadtságunkból előállított javaink elorozásából!

Azt hiszem ez az igazi pénzmosás

Van, ami még ettől is rosszabb… Olvassák el az IMF Alapszabályzatát, a lényeg, laikusoknak is érthető… Mindenről informálni kell őket: a nemzet vagyona, (arany)készlete, forrása, szerződései, szervezetei, az ország összes mutatója, nemcsak pénzügyi, gazdasági vonalon… Gondoljanak csak a recepteken feltüntetett BNO kódra, vagy az adószámunkban rejlő (tiltott) személyi adatainkra… Az IMF ehhez képest, minden törvényen felül áll! Nem állítható bíróság elé, nem perelhető, stb… Viszont, szankciókat alkalmazhat!
Aki ezt a szerződést aláírta, betartja, az súlyosabb bűnt követ(ett) el, mint a hazaárulás! Ez az én véleményem, bár azt hiszem nagyon enyhén fogalmaztam… Egy ilyen szerződés véleményem szerint teljesen érvénytelen, mivel az uzsorakamat-szedés bűncselekménye alapján működik, ráadásul többek között teljesen hiányzik belőle a kölcsönösség, a partnerség elve… Kilépni ki lehet belőle, ez alapvető jog minden szerződésnél (igaz, ennek feltételei is hasonlóan unfair-nek minősíthetők). Persze a mi (k)Alaptörvényünk, még ezt az egyetemes jogot is megtiltja! Ezzel (is) bizonyítja érvénytelenségét, hiába is próbálták törvényesíteni!

Napokban újabb Takarékszövetkezet (Kiskunhalas, Soltvadkerti Takarékszövetkezet) csődölt be, s az elemzők szerint folytatás várható… Lassan eljutunk odáig, hogy nemcsak a mobiltelefon szolgáltatást mondjuk le, hanem a bankszámlánkat is felmondjuk…  
Ez persze csak az első lépés lenne az anyagi függetlenedésünk, a szabadságunk visszanyerése felé…

Levél a FELELET.net szerkesztőinek (kattintson!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése