2012. február 12., vasárnap

Petíció az Európai Unióból való kilépésért

 Veled, Európa, de nélküled, EU 

Amennyiben egyetért, írja alá a petíciót!


Kattintson: ITT!

A petíció aláírása akkor is egy véleménynyilvánítás, ha a sokat vitatott Alaptörvényben foglaltak szerint e témában nem írható ki népszavazás.

Ha még nem írtam volna alá, akkor most, aláírnám... .

1 megjegyzés:

  1. Az IMF-fel kötött 1982-es megállapodás számos olyan felháborító passzust tartalmaz, mint például az adómentesség, a bírósági eljárás alóli felmentés, hazai ingó és ingatlan vagyonok korlátok nélküli megszerzése. A Jobbik ezért a rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezi – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Apáti István, a nemzeti radikális párt országgyűlési képviselője.

    A Jobbik a nemzetközi szerződések adta keretek között szeretné helyretenni Magyarország és az IMF viszonyát, ezért a Nemzetközi Valutaalapról szóló, kommunista egypártrendszer idején megalkotott, 1982. évi 6. törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezi.

    Apáti István a rendelet rendkívül veszélyes pontjára hívta fel a figyelmet, amely véleménye szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára. A 9. cikk ugyanis elfogadhatatlan kiváltságokat és mentességeket biztosít az IMF számára.

    Szabadrablás állami segédlettel

    Ezek közül az egyik legsúlyosabb, hogy az IMF-et ingó és ingatlanszerzési jogosultságok illetik meg Magyarországon, és ennek a jelenlegi jogszabályok semmilyen korlátot nem szabnak. A világszervezet mohóságának így akár a magyar termőföld és ivóvízkészlet is áldozatául eshet – figyelmeztetett Apáti. Szintén aggodalomra ad okot, hogy az IMF irattárai sérthetetlenek, az ott található dokumentumokba senki nem tekinthet bele.

    Ennél is megdöbbentőbb, hogy az IMF vagyona, ügyletei, jövedelmei minden korlátozás alól mentesek, ezenkívül a szervezet adó-, vám- és illetékmentességet élvez, a kibocsátott értékpapírok kamatai és osztalékai után pedig adót sem kell fizetni. De ez még mindig nem minden, az IMF alkalmazottai ugyanis mentesek a hatósági intézkedések és a bírósági eljárások alól – tette hozzá a képviselő.

    A jobbikos politikus szerint a világviszonylatban is befolyásos intézmény olyan privilégiumokkal rendelkezik, amely a diplomácia világában vagy nem pénzügyi szervezetek esetén talán még indokolt is lehet, de egy olyan, amúgy is óriási erőfölényben lévő szervezet, mint az IMF esetében elfogadhatatlan.

    Mást nem zavar

    Apáti István döbbenetesnek tartja, hogy a rendszerváltás után 22 évvel senki nem feszegeti a megállapodás létjogosultságát, ezért több frakciótársával együtt egyéni képviselői indítványt nyújtott be, melyben a törvény hatályon kívül helyezését kezdeményezik.

    A jövőre nézve a politikus elmondta, a kormánynak vagy végleg meg kéne szakítani a kapcsolatot az IMF-fel, vagy egy új, immár magyar részről előnyösebb szerződést kötnie. A barikad.hu kérdésére a képviselő kifejtette, nemzetközi szerződések esetében nincs lehetőség egyes cikkek egyoldalú változtatására, ezért kezdeményezik a legegyszerűbb utat, a hatályon kívül helyezést.

    A termőföldet és vízkészletet féltik

    A jobbikos politikus szerint amennyiben a megállapodás továbbra is hatályban marad, akkor egy következő megállapodás esetén hazánk állami kézben lévő termőföldjei, valamint felszín feletti és alatti vízkészlete is a követelés fedezetéül szolgálhatnak, ami beláthatatlan következményekkel járna. Apáti István emlékeztetett: a Fidesz az alaptörvény tavalyi vitájában leszavazta a Jobbik indítványát, így a föld és vízkészlet nem kapott alkotmányos védelmet.

    VálaszTörlés