2012. február 12., vasárnap

Pártatlanság, pártok nélkül...


.
…”A pártok csak azért vannak, mert így egyszerűbb a vezetőket ellenőrizni.
Ha bukik a Fidesz, majd hoznak helyébe újabb pártocskákat, ellenőrzött vezetőkkel.
Valamikor a főnemesség politizáló rétege volt az arisztokrácia, míg a gazdagok és apolitikusok a mágnások.
Ma vannak gazdag emberek, de azok oligarchákként működnek. Nekik vannak pártocskáik, azokból csinálnak kormányocskákat és azokban vannak beültetett emberek, akiket össze-vissza rángatnak. A lényeg, hogy a költségvetésben lévő pénzeket különböző címeken elszedjék. Így aztán még nagyobb oligarchák alakulnak ki és lesznek belőlük még nagyobb korrumpáló elemek.
Csakhogy, ezzel gúzsba is kötötték a gazdaságot, amely képtelen fejlődni. Ezért ül a kormányocskákban mindenki fordítva a lovon. Mert aki kívülről jön, az nem kerülhet a piacokat és mindent felosztó oligarchák fényességes ábrázata elé - azokat őrzővédők veszik körül.
Ez azért van, mert a kommunista tanítások osztályharcos elméletei szerint megtanulták, hogy mi az osztályharc, meg kizsákmányolás, ezért most feltalálták maguknak a neokapitalizmust, és abban tökéletes szintre emelték az elméletet: Innen van az oligarchák jogalapja a tökéletes diktatúrához.
A pártok persze éppen ezért zárt szelvények, ahol ugyancsak a szektariánus vezetési stílusok érvényesek, hiszen ott az oligarchák érdekit pár tucat embert kell képviselniök.

Summa summárum, ki kell mondani, hogy nem kellenek pártok, azokat be kell tiltani. Csak egyéni jelöltek indulhatnak a választásokon és a kopogtató cédulákat el kell törölni.
A nép vitatkozzon és indítson jelölteket és küldjön be valódi szakembereket. Talán így meg lehet oldani, hogy ha már nincs is nemzeti arisztokráciánk, de a józan értelemre való hivatkozással próbáljuk a szakembereket helyzetbe hozni. Mert csak ő belőlük alakulhat ki vezetőréteg és csak ők oldhatják meg a problémákat.
Miután az oligarchákból sosem lesz nemzeti arisztokrácia.”

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése