2010. október 24., vasárnap

Megbukott a multikulturális modell


Megbukott a multikulturális Németország modellje, ami szerint különböző kultúrák harmonikusan élhetnek egymás mellett – jelentette ki szombaton Angela Merkel kancellár, állást foglalva a bevándorlás kapcsán fellángolt németországi vitában.

„Németország a képzett munkaerő hiányával küzd és nem lehet meg a bevándorlók nélkül, de azoknak be kell illeszkedniük, magukévá kell tenniük a német kultúrát és annak értékeit” – hangsúlyozta a kancellár abban a beszédben, amit konzervatív pártjának (CDU) és bajorországi szövetségesének (CSU) fiataljai előtt tartott a Berlin melletti Potsdamban.

„A multikulti hitvallása – hogy »egymás mellett élünk, és ez mennyire jó nekünk« – megbukott” – hangoztatta a kereszténydemokrata kancellár a CDU és a CSU ifjúsági szervezetének kongresszusán.
Thilo Sarrazin, az időközben posztjáról lemondott Bundesbank-vezető egy augusztusban megjelent könyvében beilleszkedni képtelen rétegnek nevezte a muzulmán, vagyis arab és török bevándorlókat, azt vetve a szemükre, hogy a népes családjaik révén bezsebelt szociális támogatással voltaképpen élősködnek a német államon.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök múlt vasárnap szintén arról beszélt, hogy „az eltérő kultúrkörökből érkező bevándorlóknak, így a törököknek és az araboknak, összességében nehézségeik vannak” a beilleszkedés terén. Ebből pedig azt a következtetést vonta le, hogy „nincs szükségünk idegen kultúrkörökből érkező újabb bevándorlókra”.
Merkel megerősítette: „Nincs szükségünk egy olyan bevándorlásra, amely ránehezedik a szociális rendszerünkre.”

(MNO)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése