2010. február 13., szombat

Bányai: bosszúhadjárat folyik intézményeink ellen

2010. február 12. 18:32
Sajtótájékoztató

A kiskunhalasi pszichiátria és a kecskeméti Juhar utca körüli események és vizsgálatok miatt péntek délutánra országos sajtótájékoztatót hívott össze Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke.

A nagy médiavisszhangot kiváltó történések a fenntartó szerint egyértelműen politikai indíttatásúak, s a szálakat mindkét esetben két-három, bosszúra éhes volt dolgozó mozgatja a háttérből. Bányai Gábor bevezetőjében úgy fogalmazott: „Lejárató hadjárat indult el mind a két intézmény ellen, minek következtében éppen az ellátottak helyzete romlott jelentősen az elmúlt hetekben”*.

A halasi pszichiátria belső vizsgálatának részleteit az elnök bevezetője után Rausch Sándor alelnök ismertette, majd összegezte a tényeket: jelenleg már csak a rendőrségi vizsgálat van folyamatban, az összes többi (fenntartói, minisztériumi) vizsgálat már lezárult, s ezek azt állapították meg: nem történtek meg azok az események a halasi intézetben, amelyekről a feljelentők beszélnek. Végül Rausch Sándor még azt is hozzátette: mindannyiunk közös érdeke, hogy ha valami disznóság van, akkor az kiderüljön...

Eredeti cikk: ITT és ITT


*Az igazság feltárására tett kísérlet, még inkább a betegeket sújtja? Hol itt a logika? A szerk.


7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Egy igaz mondat hangzott el Rauch szájából ,mégpedig az utolsó ! OLVASSÁTOK fent !

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés