2012. február 12., vasárnap

Gazdasági fellendülés akadálya...



„A hazai magyar bankszféra teljesen alkalmatlan a gazdaság pénzügyeihez. Az idegen bankokat a magyar gazdaság nem érdekli, csak arra vannak, hogy a beérkezett kinti befektető - klienseiknek segítsenek a hasznot minden fillérig kihúzni az országból. Hiányzanak a szakemberek, a formálódó bankok, amik magyar tulajdonban vannak, kicsik és gyöngék.
Mindenek felett az idegen érdekeket képviselő lufi, és nagysúlyú gorilla a Magyar Nemzeti Bank uralja a pénzügyi szféra ellenőrzését is és letiltja, ha jó feltételekkel friss pénz érkezne a gazdaságba. Ezért marad a hatalmas uzsorakamat és a robbanásszerűen növekedő adósság, annak szolgálata révén a költségvetési hiány. Ezzel az adóprést kell a kormánynak működtetnie, amivel a magyar vállalkozásokat teljesen a megsemmisülés szélén tartja. Ezért kellene rendet tenni a MNB-vel, a magyar fizetőeszközzel, a jegybanki kamatot le kellene csökkenteni pl. 0,1%-ra, ahogy az Csehországban, az USA-ban, vagy Nagy Britanniában, Japánban van. Az uzsorakamatot le kell tiltani, hogy ne növelje exponenciális mértékben az állam és egyéb adósságot.
És adóreform kell. Hiába van egyküszöbös adózás, ha ezernyi illetékkel, ostoba rendelettel, különadóval agyonverik a vállalkozót. Axióma kell, hogy legyen: Aki nagy termelékenységgel termeli a fizetőeszközt, attól nem szabad elvenni és főleg az állam idiotikus bürokratái ne pazarolhassák el.
Az inflációt nem kamattal kell ellenőrizni, hanem a forgalomba engedett fizetőeszköz mennyiségét kell féken tartani, hogy az ne tegye tönkre infláció generálásával a termelékenységi mutatókat. Na, ehhez kellene a központi bank árstabilizáló és munkahelyteremtő képessége. Amihez az Uniónak semmi köze.” 
 
Ezek szerint erről felesleges is tárgyalnunk...

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése