2012. május 27., vasárnap

Nyíró József

.

"Az igaznak emlékezete áldott!"

                                                               (Péld. 10,7a) 

 

.

1 megjegyzés:

  1. Szebb jövősök és gárdisták nem emlékezhettek Nyírő Józsefre?

    SZÉGYEN és GYALÁZAT!

    Nem engedték be a Székelyudvarhelyen megtartott Nyírő József megemlékezésre a rendezvényre érkező hazafiakat - írja Hunhír.infóhoz eljuttatott - alább közölt - levelében László Attila, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület elnöke.
    Úgy tűnik a Fidesz - kdnp a határon túl is elkívánja dönteni, hogy ki milyen öltözetben vehet részt egy adott eseményen.
    Információink szerint a helyi szervezők és a Fidesz által lefoglalt területre az ott tartózkodó biztonságiak nem engedték be az oda érkező SzJPE tagjait, illetve az oroszlános gárda-mellényben megemlékezni kívánó hazafiakat, de még a velük érkező teljesen civil öltözetűeket sem.
    Mivel a ruha törvény a határon túl nem hatályos, ezért értetlenül állok a Székelyföldön eddig nem tapasztalt megkülönböztetés előtt.
    Persze a hivatkozási alap azért megint megvolt, miszerint az öltözet nem illik az eseményhez.
    Az eset láttán, hallatán egyébként a helyi magyarok ruhákkal és cipőkkel érkeztek, hogy elő tudják segíteni a csonka honból érkező hazafiak bejutását, de ez a próbálkozás is hiába valónak bizonyult, mivel akkorra már eldöntött ténnyé vált, hogy bármilyen ruhát is öltenek aznap magukra, nem vehetnek részt az eseményen.
    De ugyan így jártak azok a Székely hazafiak is, akik a székelység zászlajával érkeztek a megemlékezésre. Ők szintén kint rekedtek.
    Sajnálatosnak tartom, hogy a megemlékezés kapcsán nem magáról az eseményről és annak méltóságáról kell szólnom, hanem arról, hogy miért tartom teljes egészében felháborítónak az esetet. Pontosan azért mivel azokat a magyar állampolgárokat sértették meg emberi méltóságukban, akik tudomásom szerint soha semmilyen formában a Magyar Gárda mellényében, ilyen jellegű eseményen nem csorbították nemzetünk hírnevét.
    Ellenben bármikor vettek részt hasonló rendezvényen, minden tekintetben emelték annak méltóságát és fegyelmezettségükkel, kiállásukkal tették még emlékezetesebbé a jelenlévők számára az eseményt.
    Zárszóként még annyit jegyeznék meg, hogy ezek után, már az sem lenne meglepő, ha a hatalmi arroganciájáról egyre inkább hírhedté vált Fidesz-kormány, előbb vagy utóbb elrendelné a kijárási tilalmat, a hazafias érzelmeket tápláló, illetve jelképeket viselő honfitársaink számára.
    Úgy gondolom, talán ezt már nem kellene megvárni.


    László Attila
    SzJPE
    Elnök

    VálaszTörlés