2012. szeptember 23., vasárnap

Szemétség...



Nagyapámék még nem termeltek szemetet… Komposztáltak, jószágot etettek, eltüzelték a hulladékot, s ami megmaradt, azt felgyújtották és elégették a szemétgödörben, amivel nem boldogultak és nem lehetett újra hasznosítani, azt vitték a MÉH-be.

Ma annyi szemetet termelünk, hogy lassan belefulladunk… Látom útközben, ahogy a Dunapart egyes szakaszait, ipari módon feltöltik szeméttel, hegy-magasságokra emelve a döngölt hulladékot… Hogy mi szivárog a folyónkba, azt mi – bár ránk tartozik - nem tudhatjuk, de azért van fogalmunk róla.
Szelektív hulladékgyűjtést várnak tőlünk, miközben a szemét egy helyre kerül…
Szemétdíjat (kukadíjat) kell fizetnünk, havonta… nem is keveset. Döbbenetes a szemét mennyiség amit ”megtermelünk” egy háztartásban, még akkor is, ha tömöríteni igyekszünk a csomagolást, amiből a terméket fogyasztjuk, vásároljuk. Így van ez akkor is, ha az ember próbál tudatos vásárlóként, minél kevesebbszer „csomagolt” helyeken, csomagolt terméket vásárolni…

Nem értem, hogy a szemétdíjat miért én fizetem, s miért nem azok, akik ilyen termékeket kényszerítenek ránk… Miért nem terhelik a szemétdíjunkat, vagy legalább a nagyobb részét azokra, akik nem újrahasznosítható csomagolás-technikát alkalmaznak?! Ahogyan némely helyen belátták ezt, s már előnynek számít, sőt megéri a nylon reklámtáska mellőzése vásárláskor.
A férjem családjában ketten is kitanulták a csomagolástechnológiát – főiskolai képzésen -, sőt külföldi tapasztalatokat is szerezhettek ösztöndíjasként… Tehát, szakma már van, képzett szakemberek már vannak, csak a szemét nem csökken… Valami nem stimmel.

Lassan olyan sokan leszünk, hogy nem tud minket eltartani a Bolygónk, ezért néhányan feleslegesnek - szemétnek - ítélik az emberáradatot, ezért azok számát betegségekkel, gyógyszerezéssel, járványokkal, degenerálódással, mérgezett élelmiszerrel, biofegyverrel, háborúkkal, szélsőséges időjárás manipulálásával, állandó stresszel, stb. próbálják megtizedelni… Nekik nincs szükségük ennyi rabszolgára, ezért jól jön nekik az újabb és újabb népirtás… Generálni bármit lehet, ürügyet mindig találnak, az emberek manipulálását szolgáló ideológiák gyártásában (kapitalizmus, kommunizmus, demokratizmus, terrorizmus, diktatúra…) éppúgy élen járnak, ahogy a propagandagyártásban, és a médiumok befolyásolásában szerte a világon. Az emberi munkaerőt robotokkal kívánják helyettesíteni… Amivel persze újabb szemét áradatot zúdítanak a Földre és persze ezt is velünk szándékoznak megfizettetni… Ha értelmes emberekről lenne szó, akkor egyszerű lenne őket meggyőzni azzal az egyszerű ténnyel, hogy az emberből sosem lesz "szemét", mert porból lesz és porrá lesz… nem úgy, mint a robotjaik…
No jó, tudom, hogy a példa egy kicsit sántít, de azért érdemes lenne egyszer ezen is elgondolkozni! Igen, főleg azoknak, akiket a felelősség terhel mindezért. Hogy mit okoznak! 

Egy ismerősöm egy multinál dolgozik, ahol napi több millióért felel… Nagy a stressz, mert ha hibáznak, az súlyos milliókba kerül a tulajnak, s a multi úgy dönthet, hogy bezárja itteni telephelyét, s kiviszi Keletre, ahol még olcsóbb a munkaerő… Több száz embert foglalkoztatnak, nagy a tét… A jelentős gépparkból egy gép 5-600 millióba kerül, és neki be kell kalkulálnia azt is, ha egy gép elromlik, akkor újat kell vegyen (!?).
Egy gép vajon hány ember helyett tud dolgozni? Mert bizony évente több száz család megélhetését biztosíthatná, ha gépek helyett embereket alkalmazna, s még szemetet se termelne… Igaz, akkor kevesebb lenne a stressz… s talán kevesebb a tiszta haszon – bár erről nem vagyok meggyőződve –. Manapság azt hazudják, ha egy cég a vártnál kevesebb nyereséget produkál, akkor az veszteséges! Pedig csak az extraprofitjuk csökken…
Ezek, a pszichopata embernek látszó megtévesztő lények amit okoznak az emberiségnek, az egyszerűen vérlázító! Ők aztán tényleg szemétrevalók! Amit csinálnak, az pedig szemétség! Nemcsak az embereket, hanem az állatvilágot és a Földet is el akarják pusztítani.

Itt egy kisfilm, ajánlom figyelmükbe, bár tudom, hogy őket ez sem fogja meghatni. Nekünk azonban, akkor is kötelességünk megvédeni azt, amit Isten nekünk adott és ránk bízott


Kérem, hogy akiket megérint, azok terjesszék!



Levél a FELELET.net szerkesztőinek (kattintson!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése