2011. december 7., szerda

Állami gondoskodás, vagy fosztogatás? II.


Minap felhívott egy ismerősöm, hogy tanácsot kérjen… Svájci alapú devizahiteles, 2,5 milliót vett föl 5-6 évvel ezelőtt… Eddig becsületesen fizette a részleteket, a kezdeti 19 ezer, majd 25,  utóbbi pár évben 37 ezres fizetőrészletekkel…
Most remek alkalma nyílna, hogy egy összegben visszafizesse az OTP-nél forintban a fennmaradó 2 milliót, akkor megszüntethetné a még tizenegy évig fizetendő svájci hitelét… Ha nem tud kölcsönkérni, akkor kénytelen egy minimálisan kedvezőbb kamatú, 2 millió forintos hitelt felvenni… amit, még tizenévekig fizethet… Visszafogott számításaim szerint, több mint másfél millió forintot fizetett vissza eddig. Az OTP-s segítőkész ügynök szerint, ez az összeg, csak fél millió forint! No már most, az idegen logika szerint teljesen normális, ha most újra elkezdi fizetni, a két millió forintot és annak a kamatát, még kb. tíz évig!
Tessék mondani, ez is uzsorázásnak minősülő bűnözés, vagy ezt hívják ma állami segítségnek?
Ez a nagy terv?
Elmondta még, hogy egészségügyi dolgozó lévén, jövőre a jövedelme 72 ezer forintról, 63 ezer forintra fog csökkenni és suttogással azt terjesztik,  – a dolgozót megkímélvén a hirtelen traumától(!) - hogy megszüntetik a cafeteriát is… Azt mondja, megvonják a pótlékokat a dolgozóktól és az adó is a legszegényebbeket sújtja

Szerintem, - de hát én nem vagyok „szakember” – ez csak egy újabb „adósságrendező” hitel! Már magától a szótól is ideges leszek, hiszen az adósság rendezése helyett, adósságmegtartás történik. Nálam ez is a (nyelvi) rombolás kategóriájába tartozik (Lásd: ITT!).
Talán emlékeznek még az elmaradt csekkek befizetését „segítő” reklámokra a Tv-ben, mely „adósságrendező hitel” néven vált ismertté, pontosabban hírhedtté… csakúgy, mint a Porvident (nem fogpaszta…) és hasonló (pénzt házhoz viszek, majd elviszek mindent, ha nem fizetsz, de lehet, hogy meg is veretlek…) reklámok.
Azt reméltük, hogy a kormányváltással a sokak által feljelentett „szolgáltatók” működését és reklámozását betiltják, ehelyett azt látjuk, hogy újult és sokszoros erővel törnek a tudatlan, gyanútlan, vagy máról-holnapra élő és gondolkodó megnyomorított emberekre, immár nemcsak a sokat szidott kereskedelmi csatornákon, hanem a Hír Tv-n is! Sőt ez utóbbin, a híradás előtti másodpercekben, még gyorsan bevágnak egy Szerencsejáték Rt. reklámot!? Kérdezem én, hogyan lehetséges ez, egy kereszténydemokrata kormányzás alatt?

Kétharmados törvény? Miért várat magára? Emlékeznek, ugye? Mi megvédjük a kisembereket! Nosza!

Előzmény: ITT!  és ITT!
Lásd még: ITT! ITT! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése