2010. február 7., vasárnap

Magyarokat le a térképről!



Minap a Tudományos Akadémia tagjai körében kézről-kézre járó tetszetős kiadvány, egy angol nyelvű atlasz került a kezembe, Magyarországról… Könyvesboltban nem kapható… Láthatóan külföldre készült, célközönség számára.

Az első átfogó térkép, egy színtérkép, mely Magyarország és a környező országok nemzeti-etnikai megoszlását mutatja be. Magyarország teljesen piros (magyar) és a környező országoknak csak a felénk eső határsávján jelez magyar nemzetiségű lakosságot.
Távolabb, Vajdaság, Felvidék, Kárpátalja, Burgenland, Partium… sehol egy magyar település… Erdélyben, csupán a Székelyföldön kis foltokban tünteti föl a magyar lakosság jelenlétét.
A roma népesség kizárólag Partium és Erdély határának déli részén, néhány kisebb sötétbarna színfolt nyomán lelhető fel, jelenlétük határainkon belül nincs feltüntetve!
A térkép szerint német ajkúak (svábok, szászok) sincsenek a Kárpát-medencében, csakúgy, mint magyarok határainkon túl, vagy szláv népek határainkon belül…

Kiknek és milyen céllal készítenek ilyen atlaszt?
Az adatok közlése, valószínűleg nem szociográfiai, vagy kartográfiai tévedésen alapszik, így azok elferdítése szándékosságot feltételez.
Nem lehet véletlen az időzítés sem, hiszen a határon túli magyar közösségek autonómiáért való törekvése, egyre hangosabban kopogtat az Európai Unió ajtaján…

A múltunkkal együtt, a jelenünket is próbálják meghamisítani, azzal a céllal, hogy aláássák a jövőnket!
Nem fog sikerülni!

Lásd még: ITT! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése