2010. február 22., hétfő

A blog válaszol VI.

 

Névtelen írta…a „FletóA sorozat” bejegyzéshez

 

Ha komoly értekezések készülnek a témáról, az MSZP legyintve röhögi ki, egy paródiával már nem ilyen egyértelmű. Arról nem is beszélve, egyiket sem nézi meg olyan, aki nem gondolkodik negatívan Gyurcsányról, szóval mi lenne, ha nem azt piszkálnád, aki valamit is tesz, valamilyen formában. Ez a telefonszám megadogatás a leggizdább bénaság, amit csak csinálhat valaki... még akkor is, ha a szám publikus.

 

 

Tisztelt hozzászóló!

 

A Gyurcsány-sorozat anyagát filmtáramban őrizgetem, így volt rá módom többször is visszanézni a szériát. Az epizódok jópofa, könnyed és szórakoztató stílusa nem egyeztethető össze a tartalommal. Összehasonlításképpen: bizonyos, hogy jelentős felháborodást keltene Mao, Sztálin, vagy éppen Adolf H. intézkedéseiről szóló bohózat. Ez utóbbit megkísérelték egy színházi produkció keretében, hatalmas felháborodás és óriási bukás mellet.

Vannak dolgok, amikkel nem viccelünk. Ide tartozik az ideológiai és politikai „mészárosok” tevékenysége. Nyomatékosításképpen idézek a bejegyzésem (ITT!) soraiból:

 

„Az IMF támogatásokkal Gyurcsány Ferenc nem a kétségbe esett embereket, hanem a bankokat kereste meg. Ez nem mást jelen a nép számára, mint konzervált anyagi rabságot. Nincsen már tartaléka, kölcsönből, kölcsönökből próbálja biztosítani családjának azt az életformát…”

„Fiatalok esnek el a szakképzéstől, felsőoktatástól, épülő házak válnak lakatlanná, családok hullnak szét a krízistől. A létbizonytalanság állandósult. A nélkülözés gyakorta viszályt szít, a szegénység a lelket is mérgezi.

„Az uralkodó vezetés és Gyurcsány Ferenc áttételes módon ritkítja a népet…”

„…Gyurcsány Ferencet, mint „polgári” népirtót tehát nem parodizálni, hanem a legkomolyabban felelősségre vonni kell, magunkért, a tönkretett sorsokért és azokért, akiket kétségbeesésbe, majd halálba taszított.

 

Kevés józan gondolkozású ember van, aki a fenti felsorolásban ne találna ismerős elemeket, saját életére nézve. Tragédiák sora van jelen környezetünkben is. Amikor a HírTV szerkesztőségének felhívását javasoltam (jómagam írásban fordultam hozzájuk), arra a tényre szerettem volna felhívni a szerkesztőség figyelmét, hogy amíg a polgári réteg (a hírTV célközönsége) rendelkezik a túléléshez szükséges jövedelemmel és tartalékokkal, addig az ország nagy része már a létéért küzd, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ilyen helyzetben nem szerencsés a sokak szegénységért, eladósodásáért felelős gazembert bohócjelmezbe öltöztetni.

 


Üdvözlettel: Perennis

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése