2011. április 21., csütörtök

Heller Ágnes, a szabadelvű, new york-i, komcsi zsidó



Heller helyeselte a véres megtorlást 1956-ban. A filozófus barátait és mentorát,Lukács Györgyöt is elárulta 1959-ben az MSZMP-nek írt levélben.


Nagyításért kattintson a képekre! 


Előszó: Heller Ágnes már régóta New Yorkban érzi otthon magát, arrafelé még mindig az a tévhit él, hogy ami zsidóból van, az derék, tisztességes és természetesen tökéletes. Én már Hirosima után megmondhattam volna nekik, hogy a Kárpát-medencéből érkező sémiták csak a pusztításhoz (Teller E.), illetve rabláshoz (Soros Gy.) értenek. Ki-ki szakmája szerint. A mai politikai helyzetben egyre inkább az jön a divatba, hogy amíg mi tetemes összegeket fizetünk ki a holokauszt áldozatok, vagy majdnem áldozatok ük- ük-ükunokáinak, ugyanezek a népek telesírják a világot azzal, hogy mi nem fogadjuk be őket kellően. A jó hagyományukhoz tartva magukat, most Heller rabolta le hazánkat mindenféle bölcselkedő kamu-pályázattal. Okosság. Az argó is ezt mondja rá. Mikor mindez kiderül, elhúz a … távolba, mert fél, hogy az utcán „megszólják” a joggal háborgó magyarok. Persze piárnak jó lenne egy kicsit  még maradni, zokogni is lehetne utána, csak opcionálisan fennáll a veszélye, hogy nem élné túl, és valljuk be, ennyit még Auschwitz-ban sem ért meg a dolog, hiába a csillagászati kártérítés. Marad a jegy New Yorkba, ahol immáron nem a kommunista hátsókat, ellenkezőleg, az imperialista falloszokat fogja… megírni. Szigorúan szakmai alapon. Szakmabeli alapon.

Amennyiben keménynek találják soraimat, kérem, olvassák el szép lassan, egy-egy részletre visszatérően, a letölthető „szerelmes levelet”. Nem hiszem, hogy túloznék.



A Magyar Hírlap cikke:



Nem tudni, Heller végül miként bizonyította be hűségét, miután ebben a levélben név szerint feljelentette társait, és megtagadta a forradalmat 



„Az ellenforradalmat is egy ideig helytelenül értékeltem” – írta Heller Ágnes filozófus az MSZMP Központi Bizottságának 1959-ben. „Március lett, mire eljutottam odáig, hogy lássam, a párt lényegében helyes politikát folytat – fogalmazott Heller, majd hangsúlyozta: – Politikai hibáim közé tartozik, hogy vak voltam ellenforradalmárokká vált volt barátaimmal szemben.” A levelet az országos levéltárban Hankiss Ágnes, a Hamvas Intézet vezetője lelte fel. „Heller 1959-ben gyakorlatilag üdvözli az »ellenforradalom« leverését, ami azért is rettenetes, mert ekkor már a legtöbb bebörtönzés és kivégzés megtörtént. Ma ugyanő a demokrácia fő védelmezőjeként folytat lejárató kampányt a Fidesz-kormány ellen” – nyomatékosította Hankiss.

Koherens keretbe foglalt öt évtized

„Régi bűnnek hosszú az árnyéka” – idézett egy régi mondást Hankiss Ágnes. A Hamvas Intézet vezetője néhány héttel ezelőtt a Fidesz EP-képviselőjeként maga is részt vett az Európai Parlamentben azon a meghallgatáson, amelynek Heller Ágnes filozófus volt a főszereplője. „Az volt az egészben a megdöbbentő, hogy ott ül egy okos ember, aki egykor az erkölcsről írt filozófiai műveket, mára pedig a gyurcsányizmus elkötelezett propagátorává lett, és aki tagadta, hogy embereket súlyosan bántalmaztak a pesti utcákon 2006. október 23-án. Ez a levél és az a jelenet, ahogyan néhány hete az MSZP-től átveszi a kitüntetést, lehangoló, bár elég koherens keretbe foglalt öt évtizedet…” – jelentette ki Hankiss Ágnes. Hozzátette, utána elgondolkodott, hogy mi lehet a magyarázata Heller hisztérikus haragjának és elfogultságának. „Aztán eszembe jutott, hogy több évvel ezelőtt, a Magyar Országos Levéltárban folytatott kutatásaim során találtam egy iratot, amely akkor is eléggé elborzasztott. Ebben az 1959-es levélben Heller gyakorlatilag üdvözli az »ellenforradalom« leverését, ami azért is szomorú és rettenetes, mert ekkor már a legtöbb bebörtönzés és kivégzés megtörtént. Ma pedig Heller Ágnes a szabadság és a demokrácia fő védelmezőjének szerepében folytat lejárató kampányt Európa-szerte a Fidesz-kormány ellen…” – hangsúlyozta Hankiss Ágnes.


Letölthető dokumentumok: ITT!(1.), ITT!(2.), ITT!(3.)  ITT!(4.), ITT!(5.), ITT!(6.)


Korábban: ITT!


6 megjegyzés:

  1. Kirúgták már az MTA-ról?
    Egyébként sem értem, mit keres egy filozófus az akadémián? Mit keres egy kommunista filozófus az akadémián?

    Visszaadta már díjait? Kossuth-díja egyenesen kegyeletsértő!

    VálaszTörlés
  2. New Yorkban él - hiába, nem mer hazajönni!
    Nincs is itt semmi keresnivalója!

    VálaszTörlés
  3. Mit keres egy kommunista, zsidó filozófus, aki ráadásul hazaáruló??

    VálaszTörlés
  4. A negyedik képhez:
    A boszorkány az egyik kezében a hüvelykujját tartja a markában, a másik kezével tökön vágja hímet... amit a másik csüngő csöcsű nagyon hülye, kitörő örömmel fogad!

    VálaszTörlés
  5. A negyedik kép egy másik zsidóra is emlékeztet: a vén Faludi fogja a gerontofil lesz-biszex nője mellét az óriásplakátokon!

    VálaszTörlés
  6. Helleren árpádsávos szvetter van? Nocsak, nocsak.

    VálaszTörlés