2012. május 1., kedd

Petőfi nem kell az Akadémiának?


Nagy csönd övezi a Petőfi ásatás eredményeit…

Az amerikai professzor – aki a kutatást vezette – felháborodott a Magyar Tudományos Akadémia hozzáállásán… Első ízben megjegyezte, hogy: „Megtalálom a legnagyobb költőjük földi maradványát és nekik nem kell!?”

Majd később a Magyar Tudományos Akadémia által génvizsgálatra kiküldött csontok kapcsán fakadt ki: „Csak nem gondolják, hogy nem tudok megkülönböztetni egy férfi csontvázat egy nőitől?” Tudniillik az Akadémiánk által - állítólagosan a feltárt sírból - küldött vizsgálati anyag, egy női tetemből származott!

Kérdésünk, ki és miért akarja eltitkolni, hogy Petőfi Sándor sírját találták meg?
Hogy hadifogságban halt meg Szibériában, az ötvenes évek első felében?
Miért nem engedélyezik a valódi génvizsgálatok elvégzését és az eredmény nyilvánosságra hozását?

Milyen tudóstársaság az, melyben a csalás, a hazugság előbbre való az igazság kiderítésénél?

-         Nem magyar… Ez az én válaszom.

Kiszely István - aki a magyar oldalról vett részt a kutatásban - válasza erre:  huszonhét évet szolgáltam a "Magyar" "Tudományos" Akadémiát és 2000-ben otthagytam. Azt mondtam: nem óhajtok egy olyan testületben lenni, amely hazudik, reggel, éjjel, este. Nem óhajtok őstörténetben irányelveket és a Petőfi-ügyben hazugságokat mondani. Én olyat akarok tanítani, ami igaz."

Azért van remény… Petőfit megmentették - mint szent ereklyéinket egykoron -, s ha egyszer majd magyar szellemiség lengi körül a valóban Magyar és valóban Tudományos Akadémiát, akkor Petőfi csontjait is vizsgálhatják… Addig pedig maradjon rejtve a rosszakarók elől,  biztonságban, Isten oltalmában…


Levél a FELELET.net szerkesztőinek (kattintson!)

1 megjegyzés:

  1. Ha nem kell az akadémiának, majd kell az MVSZ-nek:
    http://bunyevacz-zsuzsa.blog.hu/2013/04/20/petofi_sandor_kontra_mta_5_resz
    - lásd Bunyevácz Zsuzsa írását.

    VálaszTörlés