2011. május 5., csütörtök

Só, mi só?


                        Prof. Dr. Papp Lajos a NaCl-ról


Ha Tejfalussy Andrásnak valaki eddig nem hitte volna el (ő egyébként akadémiai méréstani szakértő), amit bebizonyított (ugye, hogy rossz SÓ-val mérgeznek bennünket), akkor talán egy akadémiai nagy doktor véleménye már csak számít valamit!!!
Ha nem akarjátok végighallgatni az egész riportot, kattintsatok a második részre, kb. az  5. perctől lesz erről szó. Még annyit, hogy sajnos a patikában is már csak receptre lehet tiszta NaCl-ot kapni (az ÁNTSZ február elején kiadott egy körlevelet, biztos egyre többen vették ott).
Ami a boltokban kapható, mind megbízhatatlan. Nincs rajtuk feltüntetve, hogy megfelelnek-e a magyar szabványnak és persze bemérték őket, van olyan, ami felesben kálisó (persze tengeri sóként árulják, mintha bármi köze is lenne a tengeri Na:K arányhoz , ami 30:1).
Még csomósodásgátlónak is kálium vegyületet adagolnak. Az élelmiszereket is ilyenekkel tartósítják a régi bevált Na vegyületek helyett. Érdemes tudni, hogy a kálisó tulajdonképpen a fedősó, ami régen a bányászat során kidobásra került. Régebben még tudták, amit mi már nem tudhatunk.

Tehát ha teheted, próbálkozz egy orvos ismerősödnél, vagy próbálj Erdélyből, Izraelből szerezni. Mert persze az izraeli só is azért kóser és egészségvédő, mert színtiszta NaCl.
És persze hívd fel egyre több ismerősöd figyelmét, mi is zajlik körülöttünk.
Elsőre úgysem hiszik el, de ha sokszor hallják, talán leesik a tantusz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése