2011. május 3., kedd

Heller is egyetért a holokauszt bírálókkal


*Heller: „…liberális filozófus vagyok, aki számára a bírálat fontos, akinek nem lehet megmondani, hogy valamit el kell fogadnia, hanem mindig meg kell nézni, amit ajánlanak a számodra, és magadnak kell eldönteni, hogy az helyes, vagy helytelen. És, ha azt gondolod, hogy valami téves, azt meg kell mondani, meg kell mondani nyíltan, nem csak a lakásodban kell megmondani, nem csak a barátaidnak, hanem a nyilvánosság számára.”
Heller szerint is, a holokauszt kérdésében helye van a vizsgálódásnak, a különböző véleményeknek. S ha az arról való gondolkodás téves, vagy helytelen, nyíltan ki kell mondani, és azt el kell fogadni!

*Heller: „…demokrácia, ahol a többségi határozat magában foglalja a kisebbség iránti tiszteletet, ahol van hatalmak megosztása.
Heller itt tudat alatt már rég nem Magyarországról, hanem Izraelről beszél, és ezáltal felszólítja honfitársait, a palesztinok iránti tiszteletre! Ahol – bár ő lehet, hogy nem hallotta, de, az Izraelben tanító, zsidó egyetemi tanár szerint – az igazi zsidó származású (genetikailag) honfitársaik élnek?

Ő is csak azért nem társul a szenvedő honfitársaihoz, mert szegény… nincs egy fillérje sem!

Talán, ha megszabadulna valamelyik szociális bérlakásától Budapesten, vagy New Yorkban! Inkább a budapestitől, ha javasolhatom.


*Forrás: Heller brüsszeli vitája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése