2010. május 10., hétfő

Életmód

.

Nordic Walking - Mi is az a BotSport?

.

.

A botsport a nordic walking (a klasszikus sífutás átlós lépéséhez hasonló alapú, felsőtestet is megmozgató botsport botos gyaloglás) valamint közösségépítő, egészség- és környezettudatos játékok együttese.

.


A botsport családi napokon és túrákon megtanítjuk a nordic walking alap sétatechnikát és más botos játékokat, és ezeknek alapján egy olyan mozgás és sport-kultúrát adunk át, amit bárki be tud építeni hétköznapjaiba. A botsport (angol nevén Nordic Walking) pont azért vált Európában az első számú megelőző és rehabilitációs sporttá, mert viszonylag gyorsan elsajátítható, mégis számos, már kutatások által is bizonyított jótékony hatása van a keringésre, izületekre és magára a pszichére is. A botsport mozgás elsajátításához nincs szükség előedzettségre – mindenki pont a saját tempójának megfelelően űzheti, viszont a botsport botok aktív használatával a felsőtestet is bekapcsoljuk a mozgásba. Így izmainknak csaknem 90%-át átmozgatjuk, főleg a sok ülő munkában elgémberedett nyaki és háti izmokat lazítjuk ki és erősítjük. Botsport túra közben lehet beszélgetni, játszani, új barátokat szerezni, régi barátságokat elmélyíteni az egyetlen teljesen ingyenes tornateremben: az erdőben vagy akár hétközben a városi séták közben is. 

A hétvégi erdei botsport napokat mindig játékos erdőtisztítással zárjuk, mert a botok kiválóan alkalmasak arra, hogy saját és mások szemetét is felszedjük. A botsport tehát egy mozgalom és kultúra is egyben – melynek révén szeretnénk újraéleszteni a sportos közösségi lét kreatív és játékos formáit, megmutatni, hogy van egy sport, amit bárki, bármikor, bárhol elkezdhet és űzhet akár társaságban, akár egyedül, városban vagy erdőszélen lakva, és azt is szeretnénk átadni, hogy felelősséggel tartozunk mindannyian nemcsak önmagunkért és egészségünkért, de közösségeinkért és környezetünkért is. 

Minden rendezvényünkre hívd el barátaidat, osztálytársaidat, csoporttársaidat, kollegáidat, családod, szüleid és nagyszüleid!

Botsport.hu


http://hu.wikipedia.org/wiki/Nordic_walking (
ITT!


http://nordic-walking.lap.hu/ (ITT!)



1 megjegyzés:

  1. Egyik túránk alkalmával kétszer annyit kényszerültem nordic-walking-olni, mint azt eredetileg terveztem. A végén már alig vánszorogtam, s hazaérve mondtam az uramnak, hogy új sportot alapítottam, a neve: BOTORKÁLÁS!

    VálaszTörlés