2010. március 21., vasárnap

Akiket a cicák szeretnek…

 

Névtelen megjegyzése a "A házigazdánk" című bejegyzéshez.


…Nem igaz, hogy nem szeretem a háznépét. Én is tudok szeretni, mint minden élőlény, de nem kritika nélkül. Csak azt szeretem, aki szeretetre méltó. Érzelmeimnek nem adok hangos, látványos kifejezést. Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állat ragaszkodjon hozzá. Aki nem tud sokáig hallgatagon egy helyben ülni, az nem érdemli meg a társaságomat…

Akinek mindig csak bravúros mutatvány kell, aki nem éri be a természetes mozdulatok egyszerű szépségével, az sohasem szerezheti meg a macska rokonszenvét. Aki mindig valami újat követel, aki folyton a változatosságot, az izgalmat hajszolja, aki nem kedveli a békét, az egyensúlyt, az állandóságot, aki azt hiszi, hogy mindig cselekedetekkel kell bebizonyítania létjogosultságát, aki nem ismeri a tűnődés szépségét, annak sohasem lesz hű macskája. Aki az élet felületes örömeit kergeti, annak a macska hátat fordít. Akit a macskák szeretnek, silány ember nem lehet.

 

.
Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: FELELET.net, időpont: 2010. március 16. 12:07

 


1 megjegyzés:

  1. Törődést, odafigyelést igényelnek. Minden kedvenc, legyen az bármilyen faj vagy fajta, törődésre szorul. Az embernek, elsősorban a magányos embernek pedig szüksége van arra, hogy törődjön valakivel. Napi ritmust ad ezzel saját életének is. Megosztja magányosságát, életét vele. A házi kedvencek gyógyító, depressziót megelőző, vagy kezelését segítő, élethosszabbító szerepét az orvosok, elsősorban a pszichológusok, pszichiáterek jól ismerik.

    VálaszTörlés