2009. június 5., péntek

Fletó – A sorozat


HírTV hétfőtől-péntekig: Fletó (22.05h)

Kedélyes hangvételű, finoman ironizáló alámondás, mintha egy pórul járt kisember felemelkedését és bukását figyelhetnénk végig, némi kárörvendéssel. Megmosolyogtató esetlensége, suta pózolása, megjátszott könnyedsége, mind-mind adalék ahhoz, hogy önfeledten szórakozzunk.
 

Ez lenne Gyurcsány Ferenc és az MSZP?! Sorozatos ballépések, magyarázkodás és népámítás? Stiklik, csúsztatások és zsiványkodás? Nagyszájúskodás, hencegés és fölényeskedés? Nem!

Jó lenne tudomásul venni, hogy rablóról és gyilkosról van szó. Ön, ha ismeri a pénztárcáját, tudja, hogy odalett majd minden java az elmúlt években. Megmaradt pénze is kevesebbet ér már, és az Euro-hoz már rég nem érdemes viszonyítania. Az IMF támogatásokkal Gyurcsány Ferenc nem a kétségbe esett embereket, hanem a bankokat kereste meg. Ez nem mást jelen a nép számára, mint konzervált anyagi rabságot. Nincsen már tartaléka, kölcsönből, kölcsönökből próbálja biztosítani családjának azt az életformát, amit még 5-10 éve alakított ki. Nem csak Gyurcsány Ferenc, a pénzünk is eltűnt! Fiatalok esnek el a szakképzéstől, felsőoktatástól, épülő házak válnak lakatlanná, családok hullnak szét a krízistől. A létbizonytalanság állandósult. A nélkülözés gyakorta viszályt szít, a szegénység a lelket is mérgezi. Ezt a méregpirulát kínálta fel nekünk Gyurcsány Ferenc.

A háborús bűnösök vétke a civil lakosság körében elkövetett mészárlás. Most másféle háború részesei vagyunk. Az uralkodó vezetés és Gyurcsány Ferenc áttételes módon ritkítja a népet. Elveszi mindenét, földönfutóvá teszi a kilátástalan helyzetben lévőt és rábízza a döntést, hogy elköveti-e azt, amit Európában nálunk gyakorolnak a legtöbben, az öngyilkosságot. Vajon minek nevezzük azt, aki minden más lehetőséget kizárva, az önkezűséget kínálja fel az élet minőségének javítására? Hóhérnak. Mindezek mögött is Gyurcsány Ferenc áll.

Gyurcsány Ferencet, mint „polgári” népirtót tehát nem parodizálni, hanem a legkomolyabban felelősségre vonni kell, magunkért, a tönkretett sorsokért és azokért, akiket kétségbeesésbe, majd halálba taszított. 

Ön szerint mókás a HírTV, Fletó című sorozata?
Amennyiben másképpen gondolja, véleményének hangot adhat a HírTV fővárosi vonalán: (06-1) 430-4000





1 megjegyzés:

  1. moderáld baze ezt a bejegyzést nem gondolhatod komolyan... ha komoly értekezések készülnek a témáról, az mszp legyintve röhögi ki, egy paródiával már nem ilyen egyértelmű. Arról nem is beszélve, egyiket sem nézi meg olyan aki nem gondolkodik negatívan Gyurcsányról, szóval mi lenne ha nem azt cseszegetnéd aki valamit is tesz, valamilyen formában, ez a telefonszám megadogatás a leg gizdább bénaság amit csak csinálhat valaki... még akkor is ha publikus.

    VálaszTörlés