2012. március 30., péntek

Öntsünk tiszta vizet a pohárba…

.
Ma mindenki Schmitt Pál doktoriján élcelődik, és egyre hangosabban követelik a lemondását.
Azt, hogy ennek mi a célja – szerintem mindenki tudja -, abba most ne menjünk bele.
A tudatos csalás és hazugság bűn, törvénytelen, etikátlan, ráadásul rossz példát mutat. Egyenes következménye a lemondás… demokráciában ezért lemondanak…  Ettől csak egy rosszabb dolog történhet, ha besöpörjük a szőnyeg alá…

Az, hogy erre egy becsületes(sé vált) ember mit tesz, az nem kérdés. Bocsánatot kér, és távozik a politika, közélet színpadáról.
Persze most azok követelik leghangosabban a lemondását, akik még soha sem jártak elő jó példával... Hiszen Göncz lemondását nem követelték, ahogyan Horn Gyuláét, Medgyessyét, Bajnaiét, vagy Gyurcsányét sem. Az ő szájukból etikaoktatást hallgatni, tisztességet követelni, több mint visszás.
Ennek ellenére meg kell adni a lehetőséget az ellenzéknek is, hogy - először közösen! -, tiszta vizet öntsünk a pohárba! Gondolom ezek után, ugyanolyan elánnal fogják támogatni, sőt követelni a javaslatom foganatosítását, mint teszik azt napjainkban az államfővel kapcsolatban. Hiszen ők sem nézhetnek fel olyanokra, akik hasonló módon, csalással szereztek doktorit… avagy érettségit, nyelvvizsgát, diplomát… Nem nézhetik tétlenül tovább, hogy elöljáróik őket is, minket is becsaptak...

Javaslom tehát, egy azonnali vizsgálóbizottság felállítását, akik az összes kutatómunka nélküli, vagy plágium gyanús doktorit megvizsgálja, és amennyiben bebizonyosodik a tényállás, úgy, hasonló eljárás keretében javasolják és visszavonják a doktori címet.

Tapasztalatból tudom, hogy nem csak a doktorik szorulnának felülvizsgálatra, hanem az egyetemi végzettséggel automatikusan járó doktorik, éppúgy, mint a diplomamunkák, az érettségi nélkül diplomát szerzők sokasága, valamint a nyelvvizsgával rendelkezők, de nyelvet nem beszélők tábora… Az akadémia doktorik felülvizsgálata is jó-ideje várat magára…
Előre hallom a válaszokat, pontosabban kifogásokat, mint az ügynöklista nyilvánosságra hozatala kérdésében: nem kell bolygatni a múltat! vagy: sokak magánéletét csak felkavarnánk ezzel!… Ez a hamis békesség… ami sosem teremt békét, sőt… Lásd korábban: ITT! 

Nemcsak az igazság iránti vágyunk és elköteleződésünk miatt kell tisztázni ezeket a kérdéseket, hanem államérdekből, gazdasági érdekből… S ez, nem mellesleg bűncselekmény is. Hiszen, jogtalanul kap(ott) magas jövedelmet, címpótlékot, akár évtizedeken át, nem is említve az őt övező érdemtelen társadalmi megbecsülésről, melyet kapcsolati tőkeként felhasználva újabb jogosulatlan előnyökhöz juthatott, melyek bizony pénzügyileg is kimutatathatóak
Még a szociális törvény is kimondja, hogy aki tudatosan jogtalanul vesz fel őt meg nem illető támogatást, azt teljes mértékben visszafizetni köteles.

A visszafizetések egy részéből alapot lehetne képezni, melyet pl. a tényleges kutatómunkára, vagy tehetséges fiatalok támogatására lehetne fordítani.

Kérem, hogy javaslatom továbbítsák az illetékesek fele (nem csak a politikusokra gondolok)!

3 megjegyzés:

  1. Mára viszont annyira megváltozott a helyzet, hogy már nem a lemondás és a kemény fellépés között választhat az államfő, hanem a dicstelen, vagy az egyenes derékkal történő távozás között.



    Ez utóbbi csak akkor következne be, ha ..."bejelentené holnap az alsóház ülésén, hogy távozik a posztjáról május elsejével, de arra kéri a képviselőket, hogy módosítsák az alaptörvényt úgy, hogy a következő államfőt a nép közvetlen szavazással választhassa meg."

    Bene Gábor javaslatából idézve

    VálaszTörlés
  2. A Szent Korona tan, eszme és értékrend értelmében a köztársasági államforma elfogadhatatlan és jogtalan, s egy köztársasági államforma alatt rendezett népszavazás nem hitelesít senkit nemzet fővé. Akkor mi végre ez a nagy habzás a népszavazásért!

    Nekünk, fejéreknek, az másodlagos, hogy az általunk már nem elfogadható köztársasági államforma keretein belül, nem a joguralmi állapotokat tükröző népszavazással vagy kinevezéssel, vagy bármi nemű köztársasági megoldással neveznek ki államfőt.

    Jelen körülmények között csakis a személy a fontos, hiszen elfogadhatóságát (legitimitását) sem ez, sem az a megoldás nem hitelesíti, csupán személye! Taktikának nincs helye ebben a kérdésben!

    Számunkra a népszavazás éppen azt a megoldást szorgalmazza, amely egy döntést olyanok kezébe helyez, amelyeknek hatáskörük, a döntéshez szükséges ismeretük, jogosultságuk sem adott.

    Egy illegitim rendszerben csakis a SZEMÉLY és nem a mondvacsinált választási mód FONTOS!

    S továbbgondolva, a Jóisten mentsen meg attól minket, hogy a mai fogalmak szerinti népszavazással legyen megválasztva Magyarország államfője napjainkban és nemzetfője a jövőben!


    "Tessék végre tudomásul venni, mi a nemzet, az egyetemes nemzet és a nép között a különbség!
    Kéretik megfontoltnak lenni és nem száztagú személyzetre, hanem a személyre összpontosítani!"

    Ferenc (az öreghegyi)
    Fejér Szövetség

    VálaszTörlés
  3. "...legitimmé tenni megint az illegitimet, ami így se lehet, csak az önellentmondást nem tudod aztán feloldani."

    Imre

    VálaszTörlés