2009. május 23., szombat

A népirtásról másképpen


Minden állam, ahol egészségpolitika létezik, dolgozik, tervez egy közismert mutatóval, a születéskor várható élettartammal. Ez alapján, Magyarország az Uniós tagállamok tekintetében az utolsók között szerepel Romániával és Bulgáriával egyetemben. Ha csak ennyi információval rendelkeznénk, akkor is rengeteg tennivalónk lenne a családok támogatásának megszervezésében. Jóval több, mint amit Orbán Viktorék tettek kormányzásuk idején a családokért. Persze vannak szakemberek, akik azt is túlzásnak vélték… Erről az időszakról Ferge Zsuzsa szociológus – aki most a Bajnai-csomag kapcsán éles kritikát fogalmaz meg a családok elszegényedésével kapcsolatban – ’99-es tanulmányában a nyugdíjasok helyzetéről még így írt: „… a kormány olyan harsányan preferálja a gyermekes fiatal (középosztálybeli) családokat, hogy ettől minden más csoport egy negatív diszkrimináció áldozatának érzi magát.”!
A fogantatáskor várható élettartammal minden jóléti társadalom számol, de Magyarországon ennek nincs visszhangja. A nemzetközi statisztikák függvényében sajnos a mi mutatóink még rosszabbak, mint a várható élettartam esetében. Itt nem Európában vagyunk az utolsók között, hanem a világban is „csak Maliban, Szudánban, és Etiópiában hozzánk hasonló arányú a már megfogant életek felnőtté válásának az esélye… csak alig több mint a fele éri meg a felnőtt kort. Ott a magas magzati és gyermekhalandóság, nálunk a sok művi abortusz tizedeli meg a fejlődésnek induló emberi életeket.” Sőt, „nálunk hátrányosabbak az életben maradtak biológiai tulajdonságai,… mivel nálunk a művi abortusz akár a leginkább életképes magzatok életét is elveheti.” – hangzott el Lakitelken 2003-ban. 

S amit a hegyeken kellene kiáltani, hogy mindenki hallja, s értse, azt nálunk tudatosan elhallgatják, vagy elhallgattatják. 

Zavaros tehát, hogy a kormány politikája miért ad teret, - törvényi támogatással – az élet- és nemzetellenes, nagyszámú abortuszoknak. Már csak azért is, mert az általuk is elfogadott Nemzeti Egészségügyi Program célja: „már a fogantatástól kezdve mindenkinek biztosítani kell az egészséges élet lehetőségét!”. 

Magyarország jövője, megmaradása szempontjából a – meghatározóbb -, fogantatáskor várható élettartam számadatainak figyelembevételével kell felépíteni a nemzeti stratégiát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése