2012. február 12., vasárnap

IMF-el tárgyalunk, vagy magunkban beszélünk...

.
„Kelepce akkor van, amikor alkalmatlan emberek tárgyalnak megoldásokról és a házi feladatot se végezték el. Pl. az IMF-el a magyar kormánynak közvetlenül nem is lenne szabad tárgyalnia, mert az IMF nem kormányszervezet. Az pedig teljes képtelenség, hogy vannak olyan kormánytagok, akik az IMF-t banknak nézték.
Az IMF kormányok tulajdona. Azoké, akik a pénzt adják bele. Ezek első helyen az USA, Japán, esetleg Szaúdi Arábia és sokan mások. De a döntéseket a G7 hozza, annak amerikai bizottsága első sorban, de az a programot az USA kormányával egyezteti, aztán a többi G7 tagállammal. Azok közül is az első helyen Japánnal. A Japánok pénzügyminisztere/helyettese egyeztet az első helyen az USA pénzügyi tárcájával, ez a tengely meghatározó a mai napig. Tekintve a pénzpiacok felfordulását nagyobb és pénzben gazdag államokat is bevontak, pl. a szaúdiakat. De ezt nem verik nagy dobra.
Szóval az IMF aztán megkapja az utasításokat és a bürokratái, akik nem bankárok, végrehajtják. Ilyen utasításokkal szemben nem lehet tárgyalóként fellépni. Az idiotizmus csúcsa, hogy ezt próbálják, holott a kormánynak az USA és Japán pénzügyével kellene egyeztetnie, persze ehhez mindkét oldalon megfelelő szakembereket kellene beazonosítani és azokkal érvényre juttatni valamennyit az ország érdekében pl. a G7 előkészítő bizottságainál. Akkor lehet programot kidolgozni és haladni. De ennek a jelét se látom. Így marad a biztos megoldatlanság halmazállapota.”

Lehet nem is magába beszél, hanem maguk közt?

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése