2011. szeptember 4., vasárnap

A nagy terv: az államadósság csökkentése


HONNAN  VAN  A  VILÁGBANKNAK  ÉS  AZ  IMF-NEK  PÉNZE?

Csak nem lopásból, rablásból, uzsorakamatokból, vagy más bűnből fakadóan?

Mert ha igen, akkor nem fogadhatunk el tőlük „segélyt”, nem is vehetünk fel tőlük kölcsönt, pláne nem az általuk irányzott tisztességtelen feltételek mellett! Miért is fizetnénk vissza annak az állítólagos összegnek a jogtalan sokszorosát!? Meg kell tagadni! Már hallom a sirámukat: Nem akar majd senki ide befektetni… Ez lesz a mi szerencsénk! Mit  csináljanak? Pereljenek be...
Sőt, inkább én nyújtanék be keresetet szándékos károkozás, vagy bármilyen más jogcímen… Mert a tőlünk ellopott pénzt, nem szokás visszafizetni a tolvajnak!
Lopott pénzt pedig nem fogadok el, semmilyen céllal, még akkor sem, ha látszólag nemes célt szolgálna! Itt pedig ilyenről szó sincs.

Lelkészem mondta volt egyszer, amikor egy maffiózó próbálta nagy összeggel támogatni az egyházat (lehet, hogy ezt hívják pénzmosásnak?), hogy akárkitől, - főleg, akiről tudjuk, hogy a bűn útján gazdagodott meg, - nem  fogadhat el adományt az egyház, bármilyen csábító is az ajánlat. Szóval, bizonytalan eredetű pénzt nem fogadhatunk el senkitől! Mert lehet, hogy vér tapad ahhoz.

Persze azóta az egyházak is sokat változtak… minap hallottam, hogy több száz milliós támogatást kapott a Ref. Egyház a templomok, ingatlanok felújítására pályázat útján, amit az egyház felajánlott az ország adósságának a törlesztésére! Szerencsére nem fogadták el a felajánlást, de azért elgondolkodtató, hogy hogyan bánnak a köz pénzével egyházi vezetőink… Mindent kijuttatni az országból? Mindent „haza”, csak ide ne… Ide nekik, nekünk magyaroknak ez is jó!

Szóval egy fillért se fizetnék vissza, se a nagy nemzetközi hitelintézeteknek… se a bankoknak idehaza, akik félretájékoztatással, zaklatással becserkészték az ügyfeleket, hogy aztán a forint manipulatív leértékelésével, egy oldalú szerződésmódosításokkal kisemmizzenek, majd magára hagyjanak – egyébként becsületesen törleszteni szándékozó – hiteleseket.
Mert ha valaki, egyoldalúan módosítja a szerződést, - apróbetűs lábjegyzet ide, vagy oda, - az többé nem szerződés, tehát nem kötelezheti a másik felet.
Ráadásul a banknak is kell kockázatot vállalnia, nálunk pedig körültekintés nélkül hitelezett és bukott! Így járt… be kell nyelnie… Fizesse meg a tanulópénzt a bank is! Le a kezeikkel a magán és állami tulajdonokról!

Miért kell felvenni kölcsönt az államnak? Miért kellene a többszörösét visszafizetni? Ki adott erre felhatalmazást egy pártnak, vagy kormánynak is?
Csődöt kell jelenteni! Ja, hogy nem kapunk akkor több hitelt uzsora kamatra? Le fognak minősíteni bennünket és nem lesznek külföldi befektetők, akik a többszörösét viszik ki, mint ami behoznak? Alig várom… Nemcsak, hogy nem fogunk belehalni, sőt, ez mentheti meg hazánkat végérvényesen…

Nem is értem mi az, amivel Orbán Viktor előállt? A legfontosabb az adósságcsökkentés? Ez a nagy terv?
Mi másról szól ez is, mint az eddigi összes kormány gazdaságpolitikája, hogy a sokszorosát kell kipumpálni ebből az országból, mint amennyit behoznak!
Kinek az érdeke ez? Mert hogy a mienk nem, az bizonyos…

Rossz tanácsadók, rossz emberek, rossz szövetségek… Miért nem figyelnek Széles Gáborra? Például…

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése