2011. április 22., péntek

Történelmi lecke Pintér Sándornak

“Pintér Sándor elődei (Kádár, Gerő, Biszku) méltán lennének rá büszkék legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján, az alábbiakat azonban nem árt, ha Pintér is tudja.
A magyarországi zsidók deportálását 6163/1944. belügyminiszteri rendelet alapján kezdték meg. A deportálásokban részt vett a csendőrség, a rendőrség, a pénzügyőrség, a városi illetve a vármegyei és községi elöljáróság. A pintéri logikát (?) követve tehát a deportálások miatt egyesekben félelmet kelthet a rendőrség, a pénzügyőrség, stb. is. Magyarországon a német megszállásig, 1944. március 19-ig a zsidók érintetlenek voltak Európában egyedülálló módon. Elmulasztotta megemlíteni, hogy az akkori vezetésnek választása nem volt: vagy a hazai erőkkel oldja meg a deportálásokat, vagy jön az SS, és akkor a zsidók és más deportáltak az országhatárig sem jutottak volna.  
Pintér Sándor sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy kormányrendeleteket, törvényeket kell alkotni ahhoz, hogy megakadályozzuk az ilyen jellegű törekvéseket. Hogyan is értsük ezt belügyminiszter úr? Jelenleg nincs törvényes lehetőség arra, hogy a Tiszavasváriban megalakított Csendőrséghez hozzányúljon! A nyilatkozata azonban jelent mást is, ami Magyarország magyarjainak sokkal aggasztóbb: A legszörnyűbb rákosi-időkben volt „divat” valamely cselekményhez utólag megteremteni a jogszabályi hátteret. Az ítélet már megszületett Pintér fejében, a jogszabály még várat magára….
Miért is kell Pintérnek újabb jogszabályt alkotnia? A jog által hatalmazza fel magát arra, hogy lesújthasson tisztességes, hazájáért valóban tenni akaró magyar emberekre. A módszer a sztálinista-kommunista Magyarországot eleveníti meg: koncepciós módszerek, perek, a jogot bosszúra, hatalomszerzésre és megtartásra, leszámolásra használva, s így félemlítve meg az alattvalóvá alacsonyított embereket, hiszen Pintér is tudja, hogy a hatalma addig tart csupán, amíg félelmet kelt, amíg megosztja az embereket.
Pintér azonban a legnagyobb hibát azzal követi el, hogy hülyének nézi az embereket, mert azt, amit egy-egy sajtótájékoztatóra kitalál, maximum a körülötte állók hiszik el, s azok sem meggyőződésből. Az az egyszeri, becsületes ember azonban, aki nap mint nap kénytelen szembesülni az elégtelen közbiztonsággal, az jó esetben csak lekicsinylően legyint a Pintér által elmondottakra.
Pintér Úr! Ön és minden magyar ember köszönettel tartozik a Csendőrségnek! Az egyes ember bűnei miatt pedig nem szokás egy egész testületet elítélni, a kollektív bűnösség nem jogállami fogalom, de ha mégis, nem kellene feloszlatni a rendőrséget is?”
barikad.hu

Képpel együtt a cikk megtekinthető: ITT!

Lásd még: - Rend ellenes kormányrendelet - A kormány a bűnözés helyett az önkéntes polgárőröket üldözi.  ITT! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése