2011. április 11., hétfő

Közadakozás a Regnum Marianum templom visszaépítéséért!


Petíció a Regnum Marianum-templom visszaépítéséért Mi, ezen petíció aláírói kezdeményezzük a Budapest, városligeti, 1931-ben felépült, majd Rákosi Mátyás rémuralma idején, 1951-ben lerombolt Magna Domina Hungarorum - közismert nevén Regnum Marianum – templom közadakozásból történő visszaépítését. 
A Regnum Marianum-templom a magyar nemzeti összetartozás szimbóluma, amelynek visszaépítése az 56-osok célkitűzései között is szerepelt. A kommunista diktatúra bukását követően kötelességünknek tartjuk - Mindszenty József bíboros-hercegprímás és II. János Pál pápa kérését is teljesítve – a templom újjáépítését. 
Kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a tervezett városligeti - Dózsa György úti fejlesztési koncepcióba illessze be a Regnum Marianum-templom azonos helyszínen – eredeti tervek szerint – történő visszaépítését. Kérjük továbbá, hogy a Kormány legkésőbb 2011. szeptember 23-ig, a templom lerombolásának 60. évfordulójáig intézkedjen az adományozás lebonyolításának megszervezéséről. 
Kezdeményezésünk célkitűzése, hogy a Regnum Marianum-templom visszaépítése – szükség szerint állami és egyházi anyagi támogatással – belátható időn belül megkezdődjön. 
Kérjük Címzetteket – különösen a Magyar Köztársaság Kormányát - kezdeményezésünk támogatására, a magyarság e jogos, 60 éve fennálló kérésének teljesítésére.

Tisztelettel: Budapest, 2011. február 25. Váralja Szövetség 

A petíció aláírható: ITT!
A cikket megtekintheti ITT!

--------------------------------------------------------------------------------

Polgárinfotól kaptuk. Köszönjük!
 
Csatlakozzunk, minél többen!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése