2011. április 27., szerda

HÁBORÚ



Vascsövekkel, karókkal - 80 cigány támadt 4 magyarra Gyöngyöspatán


 Nagyításért kattintson a képre!


Több száz rendőr érkezett Gyöngyöspatára a kedden késő este kitört verekedés miatt. A Véderő több tagja és a helyi romák egy csoportja közötti atrocitás után négy embert vittek a hatvani kórházba. A rendőrség hajnalig két embert állított elő - adja hírül az MTI.

A rendőrség tájékoztatása szerint több tucat ember verekedett össze. A Véderő nevű szervezet vezetője azt mondta a helyszínen az MTI-nek, hogy a csoport egy tagját és a vele lévő három civilt támadta meg mintegy 80 cigány.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy csoportos garázdaság miatt indított eljárást a gyöngyösi kapitányság. A fokozott rendőri ellenőrzés, amely hétfő reggeltől kedd éjfélig tartott volna, folytatódik.

A Heves megyei faluban kedd éjszaka és szerda kora hajnalban több száz rendőrt lehetett látni, és több helyen sorfallal zártak le utcákat.

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője is a faluban volt, a helyszínelés miatt lezárt Bem úton tartózkodott, ahová nem engedték be az újságírókat.

Eszes Tamást, a Véderő vezetőjét telefonon értesítették a történtekről. A faluba érkezve arról beszélt: őt arról tájékoztatták, hogy 80 cigány rohant ki az egyik utcából a négy emberre. Elmondta, vascsövekkel, karókkal várták őket, és mint hozzátette, úgy látszik, hogy készültek a támadásra.

Szemtanúk a sajtó munkatársainak azt mondták, hogy a mentőben elhelyezett sérültek fejéről, arcáról folyt a vér. Karnyi vastag bodzafát, lapátnyelet láttak, mondta egyikük, hozzátéve, "százan mentek öt emberre".

Voltak olyanok is, akik már pizsamából visszaöltözve álltak kinn az utcákon, de nem akartak beszélni az újságírókkal, mert "nem írják meg az igazat", ők meg "nem tudják, hogy a magyar ember hogy védje meg magát".

Horváth László Heves megyei kormánymegbízott a Parlamentből hazafelé tartva kapta az értesítést az este fél 10 körül kitört verekedésről. A politikus Gyöngyöspatán több utcát is bejárt, és a helyiek többek között azt panaszolták neki, elegük van abból, hogy magyarként fenyegetik őket az otthonukban, vagy "itt van egy vagon rendőr, hol voltak eddig?". Volt, aki szerint "majd megint" eltűnik a térfigyelő kamera felvétele, a támadást ugyanis rögzítették.

Többen bírálták a Lehet Más a Politika pártját, mert szerintük hasonló esetek után megjelennek, és pénzt, meg egyéb támogatásokat adnak a cigányoknak, akik így úgy érzik, hogy helyes, amit csinálnak.

Horváth László az MTI kérdésére azt mondta: láthatóan kezelhetetlenné vált a helyzet. A kormánybiztos szerint "véget kell vetni a politikai katasztrófaturizmusnak, ide torkollott az a politikai fesztivál, ami március elején elindult".

Horváth László minden felelős politikai erőt arra szólított fel, hogy térjen észhez, "mert az nem megy, hogy éjfélkor itt kell állni az utcán, és mindenki fél".

Közölte: a rendtől egyelőre messze vagyunk, de Gyöngyöspatát csak a gyöngyöspataiak tarthatják rendben, nem lehet importálni a biztonságot, erre tanúbizonyság a mai este. A rendőrségnek még sokáig itt kell maradnia - szögezte le.


(MTI nyomán, kép: Híradó)

3 megjegyzés:

  1. Szerintem nem Csillebércre, hanem az őshazába kell őket kirándultatni, végérvényesen, mivel itt nem képesek és nem is akarnak beilleszkedni. Agyonverik azokat, akiknek a földjén élnek, s akik befogadták, eltartják őket.
    Ott nem lenne ilyen erős a kontraszt a szegény és a nincstelen között, mint nálunk, s nem lenne egy másik számító közeg sem, akik a cigányt a magyar ellen hergelnék, s összeugrasztásukon fáradoznának.
    Otthon, embereikre akadnának, s gyorsan lehiggadnának.

    VálaszTörlés
  2. Ami roppant módon zavar, hogy a jobboldali (liberális) médiumokban is csúsztatnak az üggyel kapcsolatban. Minap egy kerekasztal-beszélgetésen azon okoskodtak, hogy mi ez a cigányellenesség?!
    Milyen cigány ellenesség? Nincs itt cigányellenesség!
    Cigány bűnöző ellenesség van! Nem mindegy! Ha nem lehet cigánybűnözésről beszélni, akkor pedig helyesen szólva, bűnözőellenesség van! Arról nem tehetünk, hogy a bűnözők cigányok származásúak jelen esetben.

    Addig nem lesz helyes megoldás, amíg magát a problámát sem sikerül helyesen meghatározni! Igenis van cigánybűnözés, és van cigány bűnöző ellenesség.
    Legyen is, és legyen joga végre megvédeni magát minden állampolgárnak.Ha kell önszerveződéssel, önkéntesekkel, polgárőrökkel. Aki nem hiszi, költözzön le egy évre, vagy inkább költöztesse le idős szüleit egy évre, és bízza csak a helyi rendőrségre, közösségre a védelmüket! Kíváncsi lennék mit szólnának, ha bántalmaznák őket is!?

    VálaszTörlés
  3. Csintalan interaktív műsorának elején - a szokásos monológjában - valósággal hergelte Budaházy, Toroczkai, Vona ellen a hallgatóságot...

    Nem tudom mit képzel, mert megúszta társaival együtt a börtönt az olajszőkítésben vállalt szerepléséért, ami köztörvényes bűncselekmény volt! Van bőr a képén, az ártatlan Budaházyt gyalázni?

    Mit képzel ez magáról! Személyes bosszújára használja föl a jobboldali médiát!

    VálaszTörlés