2011. március 22., kedd

Egy polgármester, akire büszkék lehetünk…


Bencsik János


2005 tavaszán a sikertelen népszavazás hatására gyalogosan zarándokolt el Tatabányáról Csíksomlyóba a pünkösdi búcsúba, hogy megengesztelje a magyar nemzet pártfogóját, Nagyboldogasszonyunkat, valamint kiengesztelje erdélyi testvéreinket. A népszavazás egy éves évfordulóján a Magyar Könyvklub és a Springer kiadásában „Kiengesztelődés” címmel megjelent a zarándokút szubjektív „útinaplója”. Közben csatlakozik a Cursillo-mozgalomhoz, s nyíltan hirdeti, hogy a magyar nemzet megerősödéséhez engesztelő áldozatra van szükség. A középkorban a kereszténység felvétele tette Magyarországot Európa védőpajzsává, s most a nemzeti megmaradásunk ismételten kereszténységünk megújításának sikerességétől függ.

Kiskunhalasra érkezik folyó hó 25-én pénteken Bencsik János Tatbánya polgármestere, klíma és energetikaügyi államtitkár.
17 órakor a Thorma János Múzeumban megnyitja a Régi és új halasi részvények című időszakos kiállítást, majd 18 órától a Szilády Áron Gimnáziumban tart előadást Magyarország klíma és energiaügyi helyzetéről.

Isten áldja meg további munkálkodását!



2 megjegyzés:

  1. Életrajzából:

    "Azon kevésszámú ember közé tartozik, aki nemcsak a személyes életének emlékeiről, hanem a felmenők régmúltjáról, az évszázadokkal korábbi családi vonatkozású történésekről is egyre több és rendszerezett ismerettel rendelkezik. Jelen ismeretei szerint ereiben jász, kun, palóc, székely, horvát, rác, örmény, oláh, cigány, morva, szlovák, lengyel és német vér vegyül, így aztán hamisítatlan kárpát-medencei magyar."

    VálaszTörlés
  2. Lázár arroganciája és Bencsik alázata között ég és föld a különbség...
    Ilyen nagy a kontraszt a Fideszben!
    Új élményem, hogy a baloldalon is ilyen nagy a kontraszt!

    VálaszTörlés