2011. január 22., szombat

Igazi Hon védelem


„Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban” – kezdte Orbán Viktor viszontválaszát az EP strasbourgi plenáris ülésén.

Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket!” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot. Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország.

Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schultzhoz fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet, és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet”. „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”



A felszólalás teljes videóanyaga

. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése