2010. augusztus 9., hétfő

KURULTAJ

Kurultaj

2010. Bugac

Augusztus 6-7-8.

Vasárnap ellátogattunk a Kurultaj bugaci rendezvényre – csodálatos volt!
Tavaly Bösztörpusztán jártunk (Élménybeszámolónk:ITT!), így immár ismerős közegben adhattuk át magunkat a lelkünket, szemünket, fülünket melengető jóleső érzésnek… Az ízek, a hangok, a hangulat mindazt sugallta, otthon vagyunk…
.
Jól éreztük magunkat, s ez így nem is adja vissza azt a felemelő, együvé tartozás érzését, melyet szerencsére már egyre többször van lehetőségünk átélni, de még mindig ritka és kiemelt ünnepnek, s nem hétköznapinak éljük meg ezeket a kivételes alkalmakat…
.
Mitől is érzem jól magam, egy ilyen helyen – gondolkodtam hazafele jövet… immár a gépjármű ablakára szerelt, új kis zászlónkkal lobogva…
.
Hasonló a hasonlóval… ez a titok nyitja, és egymás, valamint, az ősök iránt érzett közös tisztelet… sehol egy hangos, durva szó, egy ittas ember, sehol egy máshogyan érző, egy máshogyan gondolkodó és viseletében „alternatív”… Itt az emberek nem akarnak mások lenni! Azért vagyunk mindannyian itt, mert azonos a gyökerünk, a múltunk, az ősi hitünk és a sorsunk is.
.
Amikor itthon egy kis időnk akadt, elolvastuk a programfüzetből a házirendet, s máris megértettük, mitől érezzük mi magyarok jól magunkat! A „Rend” a kulcsszó, mindenekelőtt.
.
Íme, egy kis ízelítő a házirendből, s néhány kép mely felidézi a hangulatot, s segít másoknak is kedvet csinálni a jövő heti Magyarok Szövetsége által szerveződő találkozóra. 

 Házirend:
3. A vendégek tisztelettel adóznak dicső őseink emléke előtt és méltóságteljesen viselkedésükkel megtisztelik egymást és azokat, akik a hagyományokat napi munkájukkal éltetik és őrzik az utódaink számára.

Különleges szabályok

1. … kérjük az alkoholfogyasztást lehetőleg mellőzni vagy a minimumra csökkenteni.

2. A rendezvény tisztelgés a nagy ősök emléke előtt is, ezért a közerkölcsöt, jóérzést sértő és/vagy tiszteletlenül viselkedő személyek a rendezvényről kizárhatóak. Tiszteletlen viselkedésnek minősül az ünnep méltóságát és a közerkölcsöt zavaró ruházat viselése.

8. A tábor területén a kölcsönös tisztelet alapján, egymásra tekintettel kell lenni.

.
.

Nagyításért kattintson a képekre!
.








Nagyításért kattintson a képekre!

.









Hun kereszt

 Sumér olvasata a medálnak: Élet-kulcsa. Négy erő szimbólum. Szerelem keresztje.

.

A Kurultaj egy szinte elfeledett világba kalauzol el minket, ahol - miközben elmerülünk a mondák és mesék birodalmába -, vad rítusok, és a már-már kihaló pogány szertartások látszólag ellentmondanak a kétezer éves keresztény kultúra szellemiségének, mégis, szívünk heves dobbanásai a sámán-dobok ütemére jelzik, hogy ez az ősi hang is Isten és teremtményei tiszteletére hív minket… Ezek a rítusok is a mieink, ez is a létünk része.
.
,
Protest & Perennis
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése