2010. június 28., hétfő

A hős hadsereg image


Ki tudja, hányadik filmet álmodják meg Hollywoodban, a hős amerikai hadseregről, akik idegen földön, másokat leigázva, civil lakosságot is halálba küldve védik a hazájukat!? A "gonoszok" pedig, akik a saját hazájukat, földjüket, kultúrájukat, vallásukat, családjukat védik, nem átallnak visszalőni az amerikai (többnyire színesbőrű) katonákra! Még ilyet! Arra egyetlen film sem ad választ, hogy mi keresnivalójuk van valójában ott?

Persze, a mérhetetlen fegyvergyártást valahogy indokolni kell, ehhez jó alapozást nyújtanak az évente előrukkoló filmekkel…
Külön ideológiát is gyártottak hozzá, sőt – minden józan észt nélkülöző! – új, háborút igazoló fogalmat vezettek be: MEGELŐZŐ CSAPÁS! Nálunk ezt úgy hívják, hogy paranoia, és kezeltetni kell! De nekik még ez sem elég, még nagyobb hazugsággal rukkolnak elő: MISSZIÓ! Valójában épp az ellenkezőjéről van szó! Így veszti értelmét minden, amihez hozzányúlnak!

Mi még úgy tanultuk, hogy nem a győztesnek van igaza egy háborúban, hanem annak, aki a hazáját védi az idegen hatalmak támadásától, a betolakodóktól. Legyen ez egy idegen eszme is akár. S ez az igazság, nem változott azóta sem, mert az igazság egyetemes.
Gyárthatnak rá ideológiát önös érdekből, számító kevesek, a lényeg nem változik.
Szeptember 11-e után, ilyen alávaló, hazug jelszókkal még mindig fel akarnak ültetni bennünket a gazemberek! Ezek a kevesek, csak ennyit gondolnak a többségről! Akkor mit gondolhatnak valójában magukról? Vigasztalásul tájékoztatom őket, a kisebbségi komplexust is lehet kezelni. Recept: bűnbánat, bűnvallás. Terápia: önismereti csoport. Gyógyulás: megtérés.

Sosem késő! Térjetek meg, térjetek haza!

.

1 megjegyzés:

  1. terápia: kollektív önismereti csoportot kellene létrehozniuk!

    VálaszTörlés