2010. február 2., kedd

A blog válaszol IV.


Olvasónk írta, egy hozzánk eljuttatott levél közlése kapcsán:

Lehet direkt hibákat írni egy levélbe,hogy ettől tűnjön hitelesnek, de a szerző nem bújhat ki a bőréből ("a zsanai dolog is benne volt a tavalyi feljelentésbe", "már útközben leállították őket"). Kár így gúnyolódni az "egyszerű" embereken, ők nem így beszélnek, bárhogy is igyekezett a szerző.


Kedves olvasó!

Próbáltam már több ízben is elmagyarázni blogunk működésének lényegét (ITT, ITT és ITT). Több bejegyzésben írtam már le, milyen kritériumok szerint szerkesztjük az oldalt. Legegyszerűbbnek azt gondolom, ha az „alapító okiratnak” számító, legelső írásunkat közlöm újra:

„Alapkérdés: Mit teszünk a világgal és mit tesz a világ velünk?

Értékek, amit az oldalon védeni kívánunk: Hitvallás; az egyén, a család, a nemzet komplexitása; a nyelv ápolása; az egyetemes igazság tisztelete; az elesettek gyámolítása; az élet szeretete; az értékek megbecsülése; szűkebb és tágabb környezetünk helyes ismerete…

Amit nem vállalunk fel: Cinizmus, arrogancia és obszcenitás.”

Ez a bejegyzés 2009. április 28-án kedden keletkezett. Változott a világ, új és új, műfaj teremtő cikkekkel próbálkoztunk, megismertük, mekkora felelősség is lehet az internetes publikálás. A rendszeres írás, gondolatközlés megváltoztatja hétköznapjainkat.  Minden felelettel, újabb kérdés fogalmazódik meg bennünk.  Ami azonban nem változott: nem felejtettük el a kiindulópontot, és minden írásban foglalt válaszunk az alapkérdésre mutatott - Mit teszünk a világgal és mit tesz a világ velünk?

Nem a hazugság, hanem a hazugság leleplezése vezérel minket. Szeretnénk rámutatni dolgokra, de nem vagyunk magamutogatóak. Nem csalunk, … miért is csalnánk? Védünk mindenkit, akár érdemtelenül, mert látjuk védtelenségüket. A szenvedőkkel vagyunk és nem a szenvtelenekkel. Nem érdekeket, hanem egyetemes értékeket kívánunk szolgálni. Igaz értékekről írunk, mert nekünk az igazság diktál.

Összegzésemből kiderülhet, hogy milyen eszközökkel igen, és milyen eszközökkel nem élünk. Kérem végül az olvasót, hogy legyen tekintettel vállalt küldetésünk nemes szándékára, és adjon magának esély arra, hogy befogadhassa a fent leírtak üzenetét. Leveleit a továbbiakban is örömmel várjuk!


Üdvözlettel: Perennis

1 megjegyzés: