2010. február 13., szombat

Az igaz békesség


Hamis békesség az, mely folyton azt ismételgeti, hogy jobb a békességAz igazi békesség mögött igazság lakozik. S ez csak akkor lehetséges, ha feltártuk az igazságot, leszűrtük a tanulságot, és megelőzzük a rossz történések megismétlődését a jövőben… Egy szóval rend lesz… ez az igazi békesség titka. S az igazi békességhez, legtöbbször békétlenségen át, vezet az út.

Sok esetben mégsem az emberek rossz szándékáról van szó, hanem arról, hogy nem bírják a konfliktust, a konfrontációt. Mindannyian ismerünk ilyen alkatú embert. Ráadásul jó ember, jót akar, mégsem lát át, vagy nem akar átlátni a szitán. De akkor ne menjen olyan pályára, ahol nap, mint nap harcolni kell az igazságért, hivatásért, rábízottakért…

"Könnyű a vallásos embereknek, mert elkövetik a bűnt, aztán meggyónják, majd újra elkövetik, és újra megbánásért könyörögnek!" Egy hívő ember, ilyet nem tehet! Követ el bűnöket, de megbánja, megvallja, bocsánatot kér, és kap, majd elhagyja a bűnt… Nem ismétli meg újra, és újra, mert különben hiábavalóvá teszi Jézus Krisztus kereszthalálát… Méltatlanná válik… s lelke rajta.


1 megjegyzés:

  1. Remélem mindenki érti az elöttem szolót!
    Csak gratulálni tudok hozzá tisztelettel

    VálaszTörlés