2010. január 19., kedd

A házigazdánk


 


3 megjegyzés:

  1. Nem igaz, hogy nem szeretem a háznépét. Én is tudok szeretni, mint minden élőlény, de nem kritika nélkül. Csak azt szeretem, aki szeretetre méltó. Érzelmeimnek nem adok hangos, látványos kifejezést. Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá. Aki nem tud sokáig hallgatagon egy helyben ülni, az nem érdemli meg a társaságomat. Akinek mindig csak bravúros mutatvány kell, aki nem éri be a természetes mozdulatok egyszerű szépségével, az sohasem szerezheti meg a macska rokonszenvét. Aki mindig valami újat követel, aki folyton a változatosságot, az izgalmat hajszolja, aki nem kedveli a békét, az egyensúlyt, az állandóságot, aki azt hiszi, hogy mindig cselekedetekkel kell bebizonyítania létjogosultságát, aki nem ismeri a tűnődés szépségét, annak sohasem lesz hű macskája. Aki az élet felületes örömeit kergeti, annak a macska hátat fordít. Akit a macskák szeretnek, silány ember nem lehet.

    VálaszTörlés
  2. A macskák különleges tulajdonsággal is rendelkeznek kimagasló látási és hallási képességeik mellett. Bizonyos fokig titokzatos állatnak is tartják ezért. Számos, megmagyarázhatatlan jelzésüket tapasztalták bizonyos események előrejelzésében. Ezek a jelzések nem „csodák”, csupán meghaladják tudományos ismereteinket.

    VálaszTörlés
  3. Szemet gyönyörködtető külsejük, kecses, de izmos alkatuk, méltóságteljes megjelenésük, kifinomult mozgásuk örömmel tölt el bennünket, ha csak rájuk tekintünk. Minden mozdulatuk erőt, gyorsaságot, rugalmasságot sugároz, melyet a nagymacskák, illetve a vadon, vagy szabadon élő macskák vadászatuknál kamatoztatnak is. Nincs különbség fajtatiszta, vagy keverék cicák között, ők a természet remekei.

    VálaszTörlés