2009. június 25., csütörtök

Tárki: A Jobbik megduplázta!

A Jobbik májushoz képest megduplázta szavazótáborának nagyságát, míg a pártválasztók körében a Fidesz a korábbinál kisebb arányban, de még most is 36 százalékponttal vezet az MSZP előtt - derül ki a Tárki közvélemény-kutató intézet júniusi felméréséből.
A Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében áprilisban 36, májusban 37, míg júniusban 34 százalékos volt. A Magyar Szocialista Párt tábora gyakorlatilag változatlan: áprilisban a teljes lakosság 11 százaléka, míg májusban és júniusban is a voksolók 13-13 százaléka mondta, hogy a kormánypártra szavazna.
A közölt adatokból az is kiderül, hogy a teljes lakosság 40 százalékának nincs pártpreferenciája.
A felmérés kitér arra is, hogy a biztos szavazó pártválasztók körében, júniusban a Fidesz 35 százalékponttal vezet az MSZP előtt, míg ez a különbség áprilisban 42, májusban pedig 53 százalékpontnyi volt.
A Tárki szerint a májusban mért adat mögött az állhat, hogy egy hónappal korábban a Jobbik szavazóinak egy része Fidesz-szavazónak vallotta magát. Az intézet júniusi felmérése szerint a biztos szavazó pártválasztókon belül a Jobbik Magyarországért Párt megduplázta, míg az SZDSZ megtartotta támogatottságát. A Jobbik jelenleg tíz, míg az SZDSZ három százalékon áll. Eközben az MDF egy százalékról három százalékra növelte táborát.
Jelenleg 46 százaléknyian mennének el biztosan szavazni egy "most vasárnapi" választáson.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése