2009. május 22., péntek

Martin Luther King emlékére


Újra és újra fel kell emelkednünk abba a szellemi magasságba, ahol a fizikai erő a szellemi erővel találkozik, csakis így birtokolhatjuk Hazánkat.

Miközben elérjük a minket igazságosan megillető helyünket, nem keveredhetünk rossz tettek elkövetésének vétségébe. Ne kívánjuk hát csillapítani a szabadság iránti szomjunkat a gyűlölet, és keserűség poharából, de igaz helyünk az igazság feltárásának feltétel nélküli követelését kívánja meg tőlünk.


Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a Magyar Nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: „Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.” Nincsen kiválasztott nép sem Európában, sem az Egyesült Államokban, sem a Közel-Keleten, akinek behódolással tartozunk.

Van egy álmom: egy napon Gáza vöröslő dombjain a hajdani rabszolgák fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak ülni a testvériség asztala mellé.

Van egy álmom: hogy egy napon még Palesztina is, amely ma az igazságtalanság és az elnyomás forróságától szenvedő sivatag, a szabadság és a jog oázisává fog változni.

Van egy álmom: négy kicsi gyermek egy napon olyan országban fog élni, ahol nem a mögöttük álló vallás, vagyon és származás, hanem a jellemük és képességük alapján fogják megítélni őket.

Van egy álmom a mai napon! Van egy álmom: hogy egy napon, Magyarországon, ahol a kormányzat ma szünet nélkül csak az asszimilációról és a szegregációról beszél, megváltozik a helyzet, de úgy, hogy a roma kisfiúk és roma kislányok barátként, egymást tisztelve járhatnak a fehér kisfiúkkal és kislányokkal egy időben a számukra leginkább megfelelő, magas színvonalú, külön iskolákba.

Van egy álmom a mai napon! Van egy álmom: egy napon minden völgy fölemelkedik, minden hegy és halom lesüllyed, az egyenetlen egyenessé lesz és a dombvidék síksággá! Mert megjelenik az Úr dicsősége, látni fogja minden ember. Ez a mi reménységünk. Ezzel a hittel térek vissza a mindennapokhoz.


 1963~2009


Forrás: ITT!





1 megjegyzés:

  1. Csodálatos ez a beszéd, amelyet Perennis még a nemzetre vonatkozóan átírt. Bár olyan híres nem lesz Perennis, mint King (és remélhetően nem lövik le ;) ), de hogy kíváló, és idővel híressé váló internetes publiciszta lesz azt garantálom! :)
    Dynamis

    VálaszTörlés